Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
11:15 am

ALKA OTKRILA: Štulić je bio ljubomoran na Bebeka. Pitao me zašto se za njega toliko sređuješ

Piše P. I.

‘Rock and roll je nešto što živiš, o čemu maštaš i kako ga ispoljavaš. To je najljepša stvar koju sam otkrio s nekih 14 godina i kojoj sam vjeran cijeli život’, rekao je Željko Bebek uoči koncerta u zagrebačkoj Areni, u kojoj će ove subote proslaviti 50 godina glazbene karijere. Bebek je gostovao u ‘Dalibor Petko Showu’ u kojem je uz pomoć kolega evocirao lijepe uspomene. 

‘S petnaest godina, nakon koncerta Bijelog dugmeta u Umagu, čekala sam u redu kako bi dobila potpis Željka Bebeka. Napisao mi je Alki iz sve snage’, rekla je Alka Vuica, koja autogram još uvijek čuva. Priznala je da je čak i sanjala kako svira bas u Bijelom dugmetu, a nekoliko godina kasnije dogodila se i prilika za suradnju. Dok se spremala za prvi sastanak s Bebekom, kod nje je u stanu bio Johnny Štulić, koji je negodovao. ‘

‘Zašto se za njega tako sređuješ. Za mene se nikad tako ne uređuješ’, otkrila je Alka Štulićevu reakciju. 

Za Bebeka je napisala nekoliko pjesma, a najuspješnija je ‘Da je sreće bilo’. 

Zrinko Tutić mi je rekao da bih trebala otpjevati žensku verziju te pjesme’, kaže Vuica koja je izjavila da je upravo na jednoj večeri s Bebekom po prvi puta probala kavijar. 

Miroslav Rus prisjetio se suradnje na pjesmi ‘Da bog da te voda odnijela’. Rekao je da je Željko jedini vjerovao da je pjesma dobra, a prvo javno slušanje imali su u jednom klubu, gdje je DJ pustio kazetu koju je Rus kriomice odnio iz studija Zrinka Tutića. 

‘Pjesma se nekoliko puta zavrtila te večeri i samo se sjećam da me je ujutro nazvao Zrinko, i rekao izdajice, upropastili ste sve. Naime, baš u njegovom haustoru zaustavila su se tri pijana mladića koji su se vraćali iz kluba i pjevali do jutra Da bog da te voda odnijela’, smijao se Rus, koji je Bebeka nazvao jednim od najvećih pjevača. 

‘On razumije što pjeva i svaku pjesmu napravi boljom od onoga kako ju je autor zamislio’, rekao je Rus. 

U studiju kod Petka, Bebeku su se pridružili i supruga Ružica, te kćer Katarina i sin Zvone koji već godinama svira s ocem. 

‘Volio bih da moja djeca budu uspješna u onom što vole i žele raditi, da se u tome nađu i da im život bude sretan i sadržajan’, kazao je Bebek otkrivši da baš kao i prvog dana zna da kod supruge Ružice uživa apsolutno povjerenje u svemu što radi. 

Priznao je da je u ovih 50 godina, znao pomisliti i da je karijeri stigao kraj. 

‘Dogodilo se to više puta, jer svi imamo svojih uspona i padova, ali je kod mene bilo više uspona i zato sam uspio potrajati 50 godina’, zaključio je Bebek. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)