Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
11:45 am

VIDEO Festivo snimili spot za obradu Thompsonove ‘Pjevaj sokole’

Piše P. I.

‘U ime dobre pjesme uvijek se vrijedi potruditi jer pjesma to vrati na ovaj ili onaj način’ rekli su nam iz splitskog benda Festivo. 

Naime, u jednom neformalnom druženju sa prijateljima nastala je spontano ideja da naprave cover nove pjesme ‘Pjeva sokole’ koju je u sličnoj atmosferi objavio nedavno i Thompson

‘Postoje pjesme koje odišu tradicijom i koje istu tu tradiciju njeguju, a po našem mišljenju upravo je ova pjesma takva’, kažu iz Festiva. 

Upravo iz tog razloga, dodaju, video za pjesmu snimali su u srcu Poljičke republike, uz soparnik koji je tradicija sam po sebi i zaštićen kao dio nematerijalne kulturne baštine, a pjevači Festiva za tu prigodu obukli su se u tradicionalne nošnje. 

‘A kad se spoje dobra pjesma i dobro društvo onda sve ostalo postaje nebitno jer su to trenuci koji ostaju u sjećanju… zato pjevajte punog srca i družite se’, poručili su iz splitskog benda Festivo.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)