U Finom receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s gljivama u vrhnju.
Sastojci:
tjestenina, 400 g
gljive, 30 g sušenih (vrganji, trubice,lisičarke)
maslac, 100 g
mladi luk, 3
vrhnje za kuhanje, 200 ml
sol i papar
Upute:
Sušene gljive stavimo u zdjelicu s vodom i ostavimo da se moče.
U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo kuhati tjesteninu po uputama na pakiranju.
Nakon 7-8 minuta u ugrijanu tavu stavimo maslac, dodamo ocijeđene omekšale gljive i začinimo s malo soli. Gljive kratko pirjamo.
Mladi luk narežemo na kolutiće i dodamo preko gljiva. Sastojke posolimo, začinimo i s malo svježeg papra.
Kuhanu ocijeđenu tjesteninu stavimo preko gljiva i luka. Sastojke dobro izmiješamo i ulijemo malo vrhnja za kuhanje. Tjesteninu poslužimo na tanjure.
Komentari (2)
Hi everyone!