Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
5:55 pm

RECEPT Tjestenina s gljivama u vrhnju

Piše M.K.

Finom receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s gljivama u vrhnju.

Sastojci:

tjestenina, 400 g

gljive, 30 g sušenih (vrganji, trubice,lisičarke)

maslac, 100 g

mladi luk, 3

vrhnje za kuhanje, 200 ml

sol i papar

Upute:

Sušene gljive stavimo u zdjelicu s vodom i ostavimo da se moče.

U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo kuhati tjesteninu po uputama na pakiranju.

Nakon 7-8 minuta u ugrijanu tavu stavimo maslac, dodamo ocijeđene omekšale gljive i začinimo s malo soli. Gljive kratko pirjamo.

Mladi luk narežemo na kolutiće i dodamo preko gljiva. Sastojke posolimo, začinimo i s malo svježeg papra.

Kuhanu ocijeđenu tjesteninu stavimo preko gljiva i luka. Sastojke dobro izmiješamo i ulijemo malo vrhnja za kuhanje. Tjesteninu poslužimo na tanjure.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)