Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
11:35 pm

U ZAGRLJAJU KAMENA I MORA Gipsy Kings feat. Tonino Baliardo raspametili publiku u Vrsaru

Piše M.K.

Nevjerojatna četvrta večer trećeg Montraker Festivala ‘U zagrljaju kamena i mora’ obilježena je spektakularnim nastupom svjetski poznate grupe Gipsy Kings feat. Tonino Baliardo.

Zvukovi mješavine flamenca, rumbe, salse, popa i romske glazbe odjekivali su Vrsarom, a hitovi koje svi znamo poput ‘Bamboleo’, ‘Djobi djoba’, ‘Volare’, ‘Baila Me’ i mnogi drugi rasplesali su sve prisutne. Energija s pozornice prenijela se na publiku, stvarajući euforično ozračje koje će sigurno ostati urezano u sjećanjima. Njihov bogati repertoar kombinira toliko energične ritmove, strastvene vokale i virtuoznu svirku gitara čime stvaraju iznimno zabavno i zarazno iskustvo za publiku.

Grupa je osnovana u južnoj Francuskoj 1978. godine, a njeni članovi potječu iz romske obitelji Reyes i Baliardo. Njihova glazba istražuje bogatstvo romske tradicije i kulture te ju kombinira s modernim glazbenim elementima, stvarajući jedinstveni zvuk koji je osvojio srca publike diljem svijeta.

Dok se u Vrsaru sliježu dojmovi zadnje večeri festivala, legendarni Gipsy Kings feat. Tonino Baliardo, pripremaju se za nastavak turneje po našoj obali. U ponedjeljak, 28. kolovoza, Gipsy Kings i Tonino nastupaju u Opatiji, a 30. kolovoza u Splitu na festivalu ‘S okusom soli…’ obećavajući istu razinu energije i entuzijazma kojom su osvojili Vrsar. Organizatori naglašavaju da će se, u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika u narednim danima, koncerti održati u zatvorenim prostorima, o čemu će posjetioci biti na vrijeme obaviješteni.

Kamenolom Montraker i ove je godine postao mjesto nezaboravne glazbene čarolije pod zvijezdama. Festival ‘U zagrljaju kamena i mora’ još jednom je dokazao svoju sposobnost spajanja izvanredne glazbe s prirodnim okruženjem, stvarajući iskustvo koje prelazi granice konvencionalnih događaja. Sjećanja na četiri nezaboravne večeri ostat će živa, podsjećajući nas na snagu glazbe i prirode koje zajedno stvaraju čarobne trenutke

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)