Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
3:36 pm

Parni Valjak koncertom pred više od 18 tisuća posjetitelja priveo kraju ovogodišnje izdanje Špancirfesta

Piše P. I.

Koncertom pred više od 18 tisuća posjetitelja, Parni Valjak je priveo kraju ovogodišnje izdanje Špancirfesta. Kroz protekli vikend, bend je održao tri festivalska nastupa zaredom, te osim u Varaždinu, nastupio i na festivalima Dani piva u Karlovcu i Prvi glas Zagorja u Svetom Križu Začretje. Ljetnu turneju u sklopu koje su svoju snažnu koncertnu energiju predstavili diljem regije kraju privode ovog vikenda, nastupima u Šibeniku i Trogiru.

Nakon što su ovog proljeća svoje novo poglavlje predstavili autorskim singlom ‘Moja glava, moja pravila’ i time potvrdili nastavak svoje priče u kojoj im se u ulozi pjevača pridružio Igor Drvenkar, Parni Valjak se uputio i na klupsku turneju na kojoj su nastupili u prepunim koncertnim prostorima u Zadru, Rijeci, Ljubljani i Mariboru. Ubrzo je uslijedio čitav niz open-air nastupa kao dio ljetne turneje, u sklopu koje su nastupili diljem regije – od Arsenal Festa u Kragujevcu preko nastupa u Podgorici pa sve do tradicionalnog slovenskog festivala Letni oder Ruše.

U posljednjim tjednima ljeta uslijedili su koncerti u Varaždinu, Karlovcu i Svetom Križu Začretje, a svoju iznimnu ljetnu turneju, čija je posjećenost nadmašila sva očekivanja, bend privodi kraju ovog vikenda – u četvrtak, 31. kolovoza nastupaju na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku, a zatim u petak, 1. rujna na KulaKula Festivalu u Trogiru. Ulaznice za oba koncerta su dostupne u prodaji.

Parni Valjak je tijekom ljetnih mjeseci predstavio još jedan novi autorski singl, pjesmu ‘Bogati će pobjeći na Mars’, zajedno s pratećim videospotom. Bend koji je obilježio gotovo pola stoljeća regionalne glazbene povijesti korača novim poglavljem, u kojem kroz pomno odabrani koncertni repertoar nastavlja s publikom dijeliti svoje svevremenske klasike. Da u njima ima još inspiracije potvrđuju upravo i nove autorske pjesme, za koje ističu da će ih uskoro predstaviti i u obliku novog studijskog albuma.

Nakon nastupa u Trogiru i Šibeniku te završetka ljetne turneje, bend nastavlja s radom na novim pjesmama, a zatim slijedi i iščekivani nastup u zagrebačkoj Tvornici kulture, 10. listopada, što će ujedno biti i njihov prvi nastup s Igorom Drvenkarom pred zagrebačkom publikom. Ulaznice su dostupne u prodaji.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)