Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vjenčanje
4:30 pm

KARTA HRVATSKIH I EUROPSKIH GRADOVA Trogir – jedna od najpoželjnijih destinacija za vjenčanja

Piše A. A.

Trogir, biser pod UNESCO zaštitom, grad majstora sa svojom bogatom kulturnom baštinom, prirodnim ljepotama i jedinstvenim položajem ima sve preduvjete idealne destinacije svakog zahtjevnijeg posjetitelja i putopisca. Upravo zbog svoje posebnosti, a koja se prvenstveno odlikuje u bogatoj kulturnoj baštini i specifičnosti grada, pozicionira se na karti hrvatskih i europskih gradova kao jedna od najpoželjnijih destinacija za vjenčanja.

Brojne čarobne lokacije poput Kneževog dvora, Kule Kamerlengo, Gradske lože, Katedrale sv. Lovre pružaju jedinstven i nezaboravan ambijent za organizaciju vjenčanja.

U cilju promocije i jačanja prepoznatljivosti Trogira kao destinacije vjenčanja, Turistička zajednica Grada Trogira kao pokrovitelj sudjeluje na 8. Međunarodnom sajmu vjenčanja Wedding Day koji se održava 29. i 30. siječnja u Spaladium Areni u Splitu te se uključuje u projekt ‘Wedding in central Dalmatia’. Taj je projekt nastao u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Splitu i TZ-om SDŽ te iz godine u godinu na jednom mjestu okuplja sve veći broj lokalnih turističkih zajednica i poslovnih subjekata, a sve s ciljem promocije turističkih lokaliteta i destinacija u SDŽ. 

– Izgradnja i poticanje razvoja selektivnih oblika turističke ponude jedan je od temeljnih i strateških ciljeva održivog razvoja turističke ponude grada. Turistička zajednica svakodnevnim aktivnostima radi na unapređenju svih oblika selektivnog turizma u gradu Trogiru uključujući ciklo turizam, sportski turizam, nautički turizam, kulturni turizam, a veliki potencijali se za Trogir u narednom periodu otvaraju u segmentu filmskog turizma, turizma digitalnih nomada i kongresnog turizma. Uvažavajući opće preduvjete koje Trogir ima u vidu razvoja selektivnih oblika turizma, promocija Trogira kao jedinstvene i poželjne destinacije vjenčanja osim što privlači posjetitelje koji su vezani uz navedenu tematiku, pridonosi i sveukupnoj prepoznatljivosti i promociji grada kao izrazito poželjne i jedinstvene destinacije u Republici Hrvatskoj, a Trogir se zahvaljujući svojoj bogatoj kulturnoj baštini i prirodnim ljepotama uvelike ističe na mapi svjetskih destinacija. Turizam vjenčanja neizostavan je dio unapređenja turističke ponude grada – ističu iz Turističke zajednice.

Pokroviteljstvom i sudjelovanjem na Međunarodnom sajmu vjenčanja uz promociju Trogira kao destinacije vjenčanja, Turistička zajednica grada Trogira na ovaj način svojim prisustvom podržava i rad poduzetnika koji ulažu u ponudu i trude se pratiti svjetske trendove kako bi postali konkurentni na tržištu te privukli veći broj stranih turista koji će svoje vjenčanje održati u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)