Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
1:54 pm

Grad Kaštela poduzetnicima dodijelio 200.000 eura

Piše P. I.

Grad Kaštela je 14. rujna 2023. godine objavio javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu nepovratnih potpora iz Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva za 2023. godinu, a s ciljem razvoja poduzetništva na području grada Kaštela.

U sklopu poziva održana je radionica koju je provela Razvojna Agencija Grada Kaštela, a na kojoj je detaljno prezentiran javni poziv. Svim prisutnima pojašnjena je cjelokupna natječajna dokumentacija, načini popunjavanja obrazaca, prihvatljivi i neprihvatljivi troškovi te sva prateća dokumentacija koja čini projektnu prijavu. Razvojna agencija je bila na raspolaganju poduzetnicima za vrijeme trajanja poziva te je pružila  savjetodavnu podršku svima koji su trebali savjet ili uputu vezano za pripremu projektnog prijedloga.

Ukupna vrijednost bespovratnih sredstava u ovom javnom pozivu iznosila je 200.000,00 eura podijeljenih u dvije mjere: Potpore za konkurentnost i održivost poslovanja  za koju je izdvojeno 167.600,00 eura za ukupno 123 projekta te Poduzetnici početnici gdje su sredstva u iznosu 32.400,00 eura raspodijeljeno na ukupno 15 projekata.

Pristiglo je ukupno 195 prijava poduzetnika, a od čega 55 nije udovoljilo zahtjevima natječaja, odnosno nije poslalo kompletnu ili ispravnu dokumentaciju, bilo da je riječ o manjkavostima u prijavnim obrascima, nedostavljenoj popratnoj dokumentaciji ili postojanju poreznog duga ili pak ulaganje nije bilo u skladu s njihovom pretežitom djelatnošću. Dvije prijave poslane su nakon datuma koji je naveden u javnom pozivu. 

‘Ipak, ohrabrujuća je činjenica da je ukupno 138 poduzetnika pripremilo dokumentaciju u skladu s objavljenim smjernicama što upućuje na ozbiljnost i projektnu zrelost, a što je iznimno bitno kod pripreme projekta za natječaje za razvoj poduzetništva na županijskoj i nacionalnoj razini’, poručuju iz Grada.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)