Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
9:15 pm

UŽAS U INDIJI Učiteljica poticala učenike da šamaraju kolegu koji je musliman

Piše M.K.

Policija u Indiji istražuje učiteljicu nakon što se proširio video na kojemu ona potiče učenike da šamaraju svog sedmogodišnjeg kolegu iz razreda, koji je musliman. Ovaj video izazvao zgražanje u zemlji, piše N1.

Video incidenta koji se dogodio u okrugu Muzaffarnagar u sjevernoj državi Uttar Pradesh prikazuje dječaka kako uplašeno stoji ispred svojih kolega dok učiteljica poziva učenike da ga udare.

Dječak plače dok ga kolege iz razreda naizmjence šamaraju, a može se čuti i učiteljicu koja govori učenicima da to rade ‘kako treba’. Dok je dječak zapomagao tijekom šamaranja, na videu se čuje i nečiji smijeh.

Načelnik policije u Muzaffarnagaru, Satyanarayan Prajapat, rekao je u petak da je učiteljica rekla učenicima da šamaraju dječaka ‘zato što se ne sjeća tablice množenja’. Načelnik je i potvrdio da je učiteljica spomenula i dječakovu religiju.

U tijeku je istraga, no učiteljica nije službeno optužena. Ovaj incident je izazvao veliki bijes i uznemirenost u Indiji koja broji 1,4 milijarde stanovnika, gdje je hinduistička nacionalistička politika vladajuće Bharatiya Janata stranke (BJP) produbila napetosti među zajednicama u zemlji i stvorila ono za što skupine za ljudska prava i kritičari vlade kažu da je atmosfera straha i otuđenosti među manjinskim skupinama, piše CNN.

Istaknuti oporbeni političar Rahul Gandhi optužio je učiteljicu da ‘sije otrov diskriminacije u umove nevine djece’.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)