Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
2:12 pm

FOTOGALERIJA Otvorena izložba polaznika tečaja

Piše P. I.

U Galeriji fotografije Fotokluba Split sinoć je otvorena izložba radova polaznica tečaja ‘Osnove digitalne fotografije’, generacija 2021/2022.

Osnovni tečaj digitalne fotografije edukativni je program s dugogodišnjom tradicijom koji svake godine u Fotoklubu Split završi do 40 polaznika/ica i iznimno je prepoznatljiv program koji svake godine završi do 40 polaznika/ica. Oni svoju ljubav prema fotografiji razvijaju pod budnim okom voditelja tečaja, fotografa Vicka Vidana, koji im prenosi znanja i o teorijskom dijelu fotografije, ali ih vodi i kroz praktičan dio i samostalan rad. Polaznici tako stječu tehnička i likovna znanja nužna za bavljenje fotografijom kao medijem umjetničkog izričaja.

Izložba polaznika predstavlja nagradu njihovu trudu i priliku da izlažu, mnogi od njih po prvi put, u prestižnom galerijskom prostoru s višedesetljetnom tradicijom kvalitetnog izložbenog programa. Ove godine za izložbu se prijavilo 15 polaznika generacije 2021/2022 godine, a prema selekciji Vicka Vidana od svakoga je autora odabrano nekoliko fotografija za izložbu. Autorice čiji su radovi izloženi su: Ana Bešlić, Ana Dželalija, Anita Kalajžić, Andrea Zanki Vukman, Antonela Nikolanci Bajić, Ivana Cvitković, Klara Domikulić, Magdalena Dević, Marijana Bonačić, Marina Blažević, Mia Jerončić, Nena Vuković, Petra Crnjac, Petra Jelaska i Tea Radun.

Izložba je realizirana uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije te je dio programa ‘Redovni godišnji program udruge Fotoklub Split’ koji se financira sredstvima Zaklade Kultura nova.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)