Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Nekretnine
11:55 pm

DO MEŠTRA U PAR KLIKOVA Mladi Bibinjci lansirali korisnu aplikaciju

Piše A. A.

Pukne vam cijev, pokvari se bojler, trebate hitnu intervenciju ili brzi popravak. Svi smo se našli u tim neugodnim situacijama kada nam brzo treba kvalitetan majstor. Rješenje, i to digitalno, ponudila su dva mlada Bibinjca. 

Marko Kero dobro se sjeća frustracije kada je očekivao prinovu u obitelji i trebao hitno proširiti stambeni prostor. Krenuo je u lov na majstore. Sizifov posao.

– Htio sam da kad beba dođe, da sve bude spremno, ali situacija je bila – koga bih mogao zvati. Rekli bi da ću čekati četiri do šest mjeseci, pa možda čak godinu dana, što je meni bilo osobno dugo čekati – kazao je za HRT

Rekao je kako bi većinom stranice bile prazne ili neaktive.

– Ako bih poslao upit za posao, ne bih uopće dobio povratnu informaciju, tako da sam došao na ideju da bi dobro bilo imati jednu aplikaciju – prisjetio se Kero.

On je, inače, vozač tegljača po zanimanju, ne zna programirati, ali zato zna njegov prijatelj. I eto ti suradnje. Godinu i pol u sobici radio je na stvaranju aplikacije. 

– Ljudi najviše traže građevinu, ali dobro je ispalo da imamo najviše radnika na građevini na Meštru – istaknuo je web programer Krševan Lisica.

Dodao je da je web aplikacija besplatna za korištenje.

Nije ni Krševanu nepoznat svijet građevinskih radova, ali ljubav i talent za programiranje morali su ‘isplivati’.

– Radio sam PVC stolariju par godina i nikad se nisam previše pronalazio u tome. Pa sam počeo malo doma sa strane, kako bi se reklo učiti o web developmentu, web dizajnu, malo po malo našao sam i prvi posao – ispričao je.

Slične mrežne stranice već postoje. No, ova aplikacija mladih Bibinjaca ipak se razlikuje.

– Oni su dosta neaktivni i većinom rade kao agencije gdje ti kao majstor se moraš prijaviti i onda ti oni naplaćuju postotak na dogovoreni posao. Dok je Meštar više kao društvena mreža. Ti se neovisno o nama prijaviš, napraviš svoj account i ti samostalno šalješ poruke kome hoćeš, majstoru kojem hoćeš, sve rješavate sami – naglasio je web programer.

Vrlo su ambiciozni. Žele i na europsko tržište. Zna se da je dobar majstor – zlata vrijedan. Ovi mladići pružaju mogućnost upravo mladim majstorima koji tek traže svoje klijente na tržištu.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)