Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Nekretnine
11:39 pm

Ove boje zidova povećavaju požudu u vašoj spavaonici

Piše N.M.

Jeste li znali da boje u vašoj spavaćoj sobi mogu podsvjesno povećati, ali i smanjiti seksi raspoloženje?

Prema stručnjacima s TheDozyOwl.co.uk i psihologu Lee Chambersu, postoji jedna boja koju mnogi smatraju posebno romantičnom i koja može poboljšati seksualni život. Ali postoje i dvije boje koje imaju suprotan učinak i stoga su prave ubojice raspoloženja, prenosi Novi list.

Crvena za najbolje raspoloženje

Ako želite više romantike i vatre u spavaćoj sobi, trebali biste se više usredotočiti na crvene tonove. Klasično poznata kao boja strasti, crvena može stvoriti koketnu i uzbudljivu atmosferu u spavaćoj sobi obojenoj u različite nijanse crvene. Također se pokazalo da ova boja povećava krvni tlak i broj otkucaja srca. Crvena ne samo da može izazvati osjećaj ekstremne strasti, već i promicati erotičnost u isto vrijeme.

Za više strasti u spavaćoj sobi, ne morate nužno odabrati jarko vatreno crvenu, koju mnogi ljudi često doživljavaju kao agresivnu. Idealni su i nježni ili tamnocrveni tonovi. Nježno  crvenkasta boja zidova ‘Red Earth’ vrlo je popularna, ali senzualno i romantično okruženje možete stvoriti i s bordo jastucima i posteljinom. Samo odaberite ton koji vam se najviše sviđa i koji vam najviše odgovara. 

Bijela i siva boja mogu utjecati na pad raspoloženja

Da, dobro ste pročitali: bijeli i sivi zidovi u spavaćoj sobi zapravo podsvjesno mogu djelovati kao ubojice raspoloženja. Zbog svog vrlo svijetlog izgleda, bijela se u spavaćoj sobi brzo može učiniti hladnom i sterilnom što ujedno smanjuje poticaj seksualne želje. Siva, s druge strane, često čini da soba izgleda pomalo formalno i može ograničiti spontanost i seksualnu strast. 

Najbolji način da ‘posvijetlite’ raspoloženje u spavaćoj sobi jest da dodate nekoliko detalja u bojama. Šareni jastučići nekoliko većih zelenih biljaka i fotelja u boji dovoljni su za razbijanje monotonije. U bojama i seksu.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)