Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
10:22 pm

KO(Š)MENTAR: Ovo je dosadno, loše i s pravom se moramo bojati utakmica protiv Zadra i Partizana

Košarkaši Splita poraženi su na Gripama od Cibone rezultatom 57:63 u sklopu 6. kola domaćeg prvenstva. Tako su obje momčadi nakon ovog kola poravnate na ljestvici s omjerom od pet pobjeda i jednog poraza. Najučinkovitiji na parketu je bio Toni Perković s 20 poena.

Ne pamtimo kada smo gledali ovako mlaki derbi Splita i Cibone na Gripama. Gosti su totalno umrtvili ritam utakmice što im je itekako odgovaralo s obzirom na to da Cibona još uvijek ima ‘veto’ na registraciju novopridošlih pojačanja zbog neisplaćenih obveza prema bivšim igračima, tako da oni nemaju pravo nastupa u domaćem prvenstvu, pa je gostujućem treneru rotacija bila skraćena na šest igrača. Ali i tako hendikepirani su praktički kontrolirali zbivanja na terenu svih 40 minuta, kao da se susret odvio po scenariju koji je napisao njihov trener Jakša Vulić.

Bila je to prava muka za navijače ‘žutih’ koji su u jednom trenu, nakon zakucavanja Ciboninog centra Vukovića, zapljeskali gostima, a nešto prije toga su svojim ljubimcima poručili: ‘Ovo je dosadno’. Na njihovu sreću, muka im je trajala tek nešto više od 90 minuta. Izuzetno kratko za jednu košarkašku utakmicu, ali i to je još jedan dokaz kako su gosti ‘vodu usmjerili na svoj mlin’. Nisu se iscrpili, izgledali su puno svježije na terenu.

Hrabrili su se ‘žuti’ pobjedama u domaćem prvenstvu protiv momčadi koje im kvalitetom nisu dorasle, pa su na koncu praktički bez ispaljenog metka zapeli na prvoj ozbiljnijoj prepreci. Opet su na vidjelo izašle sve mane momčadi Slavena Rimca, jednostavno Splićani izgledaju ispuhano već na početku sezone, bez jasne hijerarhije u momčadi, bez pravih uloga za košarkaše koji su dovedeni da budu nositelji. 

Cibona je otvorila utakmicu zonskom obranom i kroz cijelu utakmicu forsirala taj model defenzivne igre, riskirajući šut za tri poena. Tako su prisilili ‘žute’ da čak 31 put gađaju za tri poena, više nego što su imali pokušaja za 2 poena. Ključni momenti utakmice događali su se u trećoj četvrtini, Cibona je u jednom trenutku stigla na do tada najvećih +7 (44:37), Split je na krilima Sheltona stigao do izjednačenja serijom od sedam uzastopnih poena, ali je Runjić olako izgubio jednu teško izborenu loptu i kola su opet krenula nizbrdo. To je bio posljednji put da su Splićani došli do izjednačenja u utakmici.

Jednostavno, svi kojima je žuta boja u srcu se pribojavaju dvoboja protiv Zadra u gostima u četvrtak i dolaska Partizana na Gripe u nedjelju. Budu li ‘žuti’ u ovakvom raspoloženju u kakvom smo ih gledali u susretu protiv Cibone, ali i na koje su nas navikli protiv momčadi iz ABA lige – mogla bi ih čekati prava katastrofa.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)