Tjestenina nešto malo deblja nego špageti, a umak za prste polizati – tako bi se moglo sažeti ono što ćete u tanjuru naći pod nazivom bucatini alla romana. Ako još niste isprobali ovo talijansko čudo jednostavnosti, isprobajte ovaj Fini recept.
Sastojci:
tjestenina, 320 g (makaroni – bucatini)
maslac, 30 g
luk, 1 glavica
slanina, 100 g dimljene
jaja, 2
parmezan, 80 g
grašak, 200 g iz konzerve
sol i papar
Upute:
Tjesteninu izlomimo na duljinu 4-5 centimetara, stavimo u lonac s dosta vrele i posoljene vode, te kuhamo po uputama na pakiranju.
Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo maslac, dodamo sjeckani luk, slaninu narezanu na kockice, začinimo solju i paprom, te na laganoj vatri pržimo dok sastojci malo ne omekšaju.
Zatim ugasimo vatru i sve zajedno stavimo na stranu da se slanina i luk malo ohlade.
U zdjeli umutimo jaja, umiješamo naribani parmezan i ocijeđeni grašak iz konzerve, začinimo paprom, te u dobiveni umak umiješamo ocijeđenu kuhanu tjesteninu i poslužimo.
Komentari (2)
Hi everyone!