Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Nekretnine
7:20 pm

IZLOŽBA Split21: Ima li grada istočno od raja?

Piše N.M.

Nima Splita do Splita, ali kako riješiti probleme s kojima se susrećemo u najljepšem gradu na svijetu? Jedinstven i nadasve zanimljiv odgovor na ovo pitanje ponudilo je Društvo arhitekata Splita i Arhitektonski biro Ante Kuzmanić

Naime, kroz izložbu Split21: Ima li grada istočno od raja?, smještenu u prizemlju City Centera One od 18. ožujka do 3. travnja, predstavit će prijedlog smjera prostornog razvoja šireg urbanog područja grada Splita.

Ovim se projektom grad pokušava sagledati kao dio veće metropolitanske cjeline koju čini urbani prostor od Trogira pa sve do Podstrane, na temelju čega su nastala infrastrukturna i urbanistička rješenja. Uzimajući u obzir sve izazove s kojima se grad trenutno susreće, nastao je prijedlog Split 21: Ima li grada istočno od raja?, izložba na kojoj ćete moći dobiti dojam o potencijalnim infrastrukturnim i urbanističkim rješenjima na razini metropolitanskog područja te nekoliko konkretnih arhitektonsko–urbanističkih i prometnih prijedloga.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)