Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
10:45 am

RECEPT Ekspresna peciva za doručak

Piše M.K.

Fini recepti donose upute za jednostavna mekana peciva za izvrstan doručak.

Sastojci:

glatko brašno, 850 g

šećer, 1 žlica

maslinovo ulje, 2 žlice

svježi kvasac, 15 g

voda, 450 ml

sol, 2 žličice

jaje, 1

voda, 1 žlica

Upute:

Zagrijte vodu. Pomiješajte vodu sa šećerom i uljem te ostavite sa strane.

U posudi za miješanje mikserom koji ima metlice za tijesto izmiksajte brašno i kvasac.

Ulijte u to vruću vodu koju ste ostavili sa strane i nastavite miksati laganom brzinom. Pospite solju i nastavite miksati na srednje jakoj brzini 6 minuta.

Kad tijesto nije ni presuho, ni prevlažno, oblikujte ga u kuglu te stavite u nauljenu posudu. Pokrijte ga i ostavite da odstoji 30 minuta ili dok se ne udvostruči.

Oblikujte tijesto u 24 jednake kugle i probušite rupu u sredini. Neka odstoje 10 minuta.

Zakuhajte 8 šalica vode i dodajte 1 žličicu soli. Pripremite 2 tepsije tako što ćete im na dno staviti papir za pečenje.

Zagrijte pećnicu na 220°C. U međuvremenu stavite peciva u kipuću vodu i kuhajte pola minuta sa svake strane te potom ocijedite.

Umutite jaje s 1 žlicom vode te s time premažite peciva. Možete ih i posipati sjemenkama ili preljevima po želji. Pecite ih 20 – 25 minuta.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)