Fini recepti donose upute za jednostavna mekana peciva za izvrstan doručak.
Sastojci:
glatko brašno, 850 g
šećer, 1 žlica
maslinovo ulje, 2 žlice
svježi kvasac, 15 g
voda, 450 ml
sol, 2 žličice
jaje, 1
voda, 1 žlica
Upute:
Zagrijte vodu. Pomiješajte vodu sa šećerom i uljem te ostavite sa strane.
U posudi za miješanje mikserom koji ima metlice za tijesto izmiksajte brašno i kvasac.
Ulijte u to vruću vodu koju ste ostavili sa strane i nastavite miksati laganom brzinom. Pospite solju i nastavite miksati na srednje jakoj brzini 6 minuta.
Kad tijesto nije ni presuho, ni prevlažno, oblikujte ga u kuglu te stavite u nauljenu posudu. Pokrijte ga i ostavite da odstoji 30 minuta ili dok se ne udvostruči.
Oblikujte tijesto u 24 jednake kugle i probušite rupu u sredini. Neka odstoje 10 minuta.
Zakuhajte 8 šalica vode i dodajte 1 žličicu soli. Pripremite 2 tepsije tako što ćete im na dno staviti papir za pečenje.
Zagrijte pećnicu na 220°C. U međuvremenu stavite peciva u kipuću vodu i kuhajte pola minuta sa svake strane te potom ocijedite.
Umutite jaje s 1 žlicom vode te s time premažite peciva. Možete ih i posipati sjemenkama ili preljevima po želji. Pecite ih 20 – 25 minuta.
Komentari (2)
Hi everyone!