Index donosimrecept za pripremu jednog klasika među ribljim jelima – pržene lignje.
Pržene lignje možete poslužiti uz pomfri, tartar ili neki treći prilog po želji.
Za pripremu ovog jednostavnog jela trebat će vam oko pola sata.
Sastojci:
pola kg lignji
40 g oštrog brašna
pola litre ulja za prženje
sol
peršin za dekoraciju (po želji)
Priprema:
Lignje očistite, operite, dobro ocijedite i osušite.
Narežite lignje na kolutiće, a iskoristit ćete i krakove, uvaljajte sve to u oštro brašno i pržite u dubokom i dobro zagrijanom ulju.
Inače, kako provjeriti je li ulje dobre temperature? Stavite u njega dršku drvene kuhače i kad se počnu stvarati mjehurići, znači da je taman temperature.
Kada lignje budu zlatne boje stavite ih na kuhinjski papir kako bi odstranili suvišnu masnoću.
Posolite ih i poslužite uz krumpiriće, tartar ili neki drugi umak po želji.
Komentari (2)
Hi everyone!