Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Nekretnine
8:00 pm

APN do sada zaprimio 2.379 zahtjeva za subvencioniranje stambenih kredita

Piše N.M.

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) do sada je zaprimila 2.379 zahtjeva za subvencioniranje stambenih kredita, od kojih je obrađeno već 800. Odobreno ih je 773, dok je njih 27 nepotpunih.

‘Prema dosad obrađenim zahtjevima, prosječni iznos subvencioniranog stambenog kredita iznosi 78.000,00 eura, a prosječan rok otplate korisnika koji traže kredite je 22 godine. Prosječna životna dob korisnika subvencioniranog kredita je 33 godine.

EKS (efektivna kamatna stopa) iznosi prosječno 2,08 %, a NKS (nominalna kamatna stopa) 1,98 % godišnje.

Iznos prosječnog mjesečnog anuiteta koji korisnici otplaćuju je oko 393 EUR odnosno 2.892 kuna, a od toga mjesečna subvencija iznosi oko 131 EUR odnosno 990 kuna’, priopćeno je iz APN-a.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)