Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
9:29 pm

OKO SOKOLOVO: Generalno su odluke ispravne, ali možemo reći da Zebec i nije trebao biti delegiran

Piše N.M.

Oko sokolovo Mario Strahonja u emisiji ‘Stadion’ na HRT-u je najprije komentirao sporne situacije iz susreta Osijeka i Dinama (2:3), te suđenje Marija Zebeca.

– Sad je svima jasno da to nije bila njegova večer, gdje u ključnim situacijama nije dobro reagirao nego je morao imati punu pomoć VAR-sobe, ali generalno je sudački tim bio vrlo dobar.

O igranju rukom Nejašmića je kazao:

– Jasno je da je igrač igrao rukom, susret lopte i ruke je bio točno na liniji kaznenog prostora, koja je sastavni dio kaznenog prostora. VAR soba je radila analizu i morala je utvrditi je li se ruka dogodila unutar šesnaesterca. Činjenična je situacija da se ovo dogodilo u kaznenom prostoru.

U VAR sobi je bio Ivan Bebek. O kaznenom udarcu nakon starta na Periću je Strahonja rekao:

– Igrač Dinama je igrao prvi loptom, a obrambeni igrač je udario po listu i butini protivnika. VAR soba je ovo procijenila kao težinu za kazneni udarac. Mislim da je odluka sudaca generalno ispravna.

Je li ispravno što je Ivan Novak delegirao Zebeca za ovaj susret?

– Svi suci koji su krenuli u sezonu su morali proći fizičke norme i Pravila nogometne igre. On je očito zadovoljio sve kriterije, a korektno je odsudio i dvije ovosezonske utakmice,. Povjerenik za suđenje je kao trener jedne momčadi. Nakon jučerašnje utakmice možemo svi reći da možda Zebec i nije trebao biti delegiran.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)