U Finom receptu saznajte kako pripremiti belgijske vafle.
Sastojci:
brašno, 2 šalice
šećer, 3/4 šalice
prašak za pecivo, 3,5 žličice
jaja, 2 komada
mlijeko, 1,5 šalica
maslac, 1 šalica (rastopljeni)
ekstrakt vanilije, 1 žličica
jagode (svježe ili sirup
Upute:
U zdjeli izmiješajte brašno, šećer i prašak za pecivo.
U drugoj zdjeli lagano istucite žumanjke iz jajeta. Dodajte mlijeko, maslac i ekstrakt vanilije, a zatim sve dobro promiješajte.
Pomiješajte smjesu sa suhim sastojcima dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Istucite bjelanjke jajeta dok ne dobijete snijeg i pomiješajte ga s ostalim sastojcima.
Pecite u prethodno zagrijanom aparatu za vafle prema uputama proizvođača, dok ne dobijete zlatno-smeđu boju.
Poslužite s narezanim jagodama ili sirupom
Komentari (2)
Hi everyone!