Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
5:35 pm

SRETAN KRAJ POTRAGE Dječak spašen nakon razornih poplava, osam sati se držao za drvo

Piše M.K.

Desetogodišnji dječak spašen je nakon što se držao za drvo osam sati kako bi pobjegao od poplave koja u Španjolskoj odnijela najmanje pet života dok je veći dio zemlje zahvatila rekordno jaka kiša tijekom vikenda, piše N1.

Dječakova obitelj boravila je u svojoj kući za odmor u mjestu Aldea del Fresno, zapadno od Madrida, kada je u nedjelju pogodila oluja. Uznemireni bujičnom poplavom, ušli su u svoj automobil u nedjelju kasno navečer, ali ubrzo ih je bujica odnijela, prenosi Guardian.

Dječak je pronađen, prljav i u modricama, ali  živ, kao i njegova majka i sestra. Otac se još uvijek vodi kao nestao.

Šef regionalne vlade regije Castilla La Mancha, Emiliano GarcíaPage, tvrdi da su dvije osobe poginule u središnjoj pokrajini Toledo od posljedica oluje.

Španjolski mediji navode kako je policija pronašla jednog čovjeka mrtvog tijekom pokušaja spašavanja na cesti u blizini grada Bargasa, dok je drugi muškarac umro dok su spasioci pokušavali doći do njega u gradu Casarrubios del Monte. Pretpostavlja se da se utopio u liftu dok je pokušavao ući u garažu u kojoj je bio parkiran njegov automobil.

Policija je u ponedjeljak poslijepodne objavila da je tijelo muškarca u 50-ima pronađeno u blizini rijeke u gradu Camarena, također u pokrajini Toledo.

U međuvremenu, dvije osobe koje su išle na penjanje u pokrajini Huesca, na sjeveroistoku Španjolske, također su umrle u obilnim kišama. Tri osobe se još vode kao nestale. Ljudi u Madridu bili su u nedjelju upozoreni na uzbunu glasnim alarmom i SMS porukom koja im je poslana na mobilne telefone.

Bio je to prvi put da su vlasti upotrijebile ovaj sustav za uzbunjivanje mobilnim telefonom.

Nekoliko je kina zatvoreno rano u nedjelju, a prekinuta je i nogometna utakmica između Atlético Madrida i Seville. Brojne linije podzemne željeznice bile su zatvorene u Madridu tijekom jutarnje špice u ponedjeljak zbog poplava izazvanih obilnim noćnim kišama, iako su do sredine poslijepodneva sve ponovno bile otvorene.

Localizado con vida el menor desaparecido por la #DANA en #Madrid. Viajaba en coche con sus padres y su hermana.

La madre y la hermana aparecieron anoche, y el padre a esta hora continúa desaparecido. pic.twitter.com/MN0atWCjuv

— Guardia Civil (@guardiacivil) September 4, 2023

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)