Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
6:35 pm

RECEPT Zapečene punjene paprike

Piše M.K.

Punjena paprika se jede u SAD-u, Meksiku, Indiji, na Bliskom Istoku, Mediteranu i u zemljama Europe, a posebno na Balkanu, ali s raznim varijacijama u pripremi. Fini recepti punjenu papriku ne kuhaju već ju zapeku u pećnici.

Sastojci:

svježe crvene paprike, 4

riža, 120 g (parboiled)

luk, 1 glavica

mljevena junetina, 500 g

koncentrat rajčice, 40 g

čili papričica, 1/2 žličice u prahu

cimet, 1/2 žličice u prahu

piment, 1/2 žličice u prahu

korijander, 1/2 žličice mrvljenog

mesni temeljac, 170 ml

ekstra djevičansko maslinovo ulje

sol i papar (svježe mljeveni)

Upute:

Paprike operemo, odrežemo im gornji dio s peteljkom i očistimo ih, a luk nasjeckamo.

U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.

Nakon 2-3 minute dodamo mljeveno meso, usitnimo ga vilicom i pržimo 10-ak minuta.

Zatim meso posolimo, dodamo koncentrat rajčice, čili, cimet i piment u prahu, rižu, ulijemo 2/3 juhe, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri 10-ak minuta.

Potom tavu maknemo s vatre, a u meso dodamo mrvljeni korijander, promiješamo i dobivenom smjesom nadjenemo paprike.

Zatim nadjevene paprike poklopimo odrezanim dijelovima s peteljkom, premjestimo ih u vatrostalnu posudu, ulijemo preostalu juhu i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 60 minuta.

Pečene paprike rasporedimo na tanjure, pokapamo ih s malo maslinovog ulja i poslužimo.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)