Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
1:23 pm

Splitsko-dalmatinska županija među nacionalnim turističkim rekorderima

Piše N.M.

Srednja Dalmacija je po rezultatima i odličnom turističkom prometu u kolovozu ostala i dalje u samom vrhu turističkih regija u zemlji. Temeljem podataka sustava e-Visitor, u kolovozu nas je u komercijalnom smještaju posjetilo 887.264 gostiju koji su realizirali 5.375.989 turističkih noćenja, što je jedan posto manje u dolascima, odnosno dva posto manje u noćenjima u odnosu na prethodnu godinu. 

Grad Split je i dalje na vrhu ljestvice najpopularnijih turističkih odredišta u zemlji i u kolovozu bilježi rast od 8 posto u dolascima (188.664) i 3 posto u noćenjima (669.121). Odlične rezultate bilježe i druga mjesta na području Splitsko – dalmatinske županije poput Makarske, Baške Vode i Omiša.

U prvih osam mjeseci u komercijalnim kapacitetima Splitsko-dalmatinske županije zabilježeno je 2.858.600 dolazaka i 14.306.587 noćenja što je 9 posto više u dolascima i 3 posto više u noćenjima u odnosu na prethodnu godinu. Uspoređujući se sa rekordnom 2019. godinom, u Splitsko-dalmatinskoj županiji je zabilježeno 5 posto manje noćenja i 7 posto manje dolazaka. Najviše dolazaka u prvih osam mjeseci u komercijalnom smještaju ostvarili su gosti iz Njemačke, Poljske, Hrvatske i Ujedinjenog Kraljevstva, a najviše noćenja gosti iz Poljske, Njemačke, Češke, Hrvatske i Ujedinjenog Kraljevstva.

Splitsko-dalmatinska županija je i ove godine rekorder u nautičkom turizmu Hrvatske u prvih osam mjeseci sa 160.033 dolazaka i 1.083.542 noćenja što je rast od 1 posto u odnosu na prethodnu godinu. Prema tim rezultatima u akvatoriju Splitsko-dalmatinske županije ostvarena je gotovo polovica svih nautičkih noćenja Hrvatske. U prvih osam mjeseci su po broju dolazaka i noćenja najbrojniji bili nautičari iz Njemačke, SAD-a, Hrvatske i Ujedinjenog kraljevstva. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)