Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
3:18 pm

Kroz Zračnu luku Split u kolovozu prošlo 53.000 putnika više nego lani u istom mjesecu

Piše N.M.

O uspješnosti ovogodišnje turističke sezone govore i podaci o broju putnika u hrvatskim zračnim lukama, osobito u zračnoj luci Split u srpnju i kolovozu i u prvih osam mjeseci ove godine. Zračna luka Split je ovog srpnja premašila i rekord iz 2019. godine kada je u srpnju bilo 723 tisuće putnika, a isti mjesec ove godine bilo je 744 tisuće putnika.

Kroz Zračnu luku Split je u kolovozu ove godine prošlo više od 678 tisuća putnika što je 53 tisuće putnika više u odnosu na isti mjesec prošle godine, odnosno 6 tisuća više u odnosu na rekordni kolovoz 2019. godine. U srpnju je u ovoj zračnoj luci bilo više putnika nego u kolovozu što je pravilo već dulji niz godina. 

U prvih osam mjeseci ove godine u Zračnoj luci Split je prihvaćeno i otpremljeno čak 2.497.339 putnika. Osim značajnog oporavka prometa, ovaj povećani broj putnika od gotovo 2,5 milijuna do kraja kolovoza omogućiti će i dolazak drugih avio-kompanija u ovu zračnu luku. S obzirom na najave, za očekivati je odličan rujan te se procjenjuje da bi ova godina mogla biti najuspješnija u povijesti splitske zračne luke.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)