Nakon uspješne ljetne sezone Aminess Wine&Gourmet Night na Korčuli sprema se ispratiti ljeto uz još jednu nezaboravnu večer u 7 Seas Restaurant & Baru i to u utorak, 15. rujna od 19.30 sati. Chefovi Matija Bogdan i Hrvoje Zirojević pripremaju kulinarsko iznenađenje koje će upotpuniti vinarije Grošić i Antunović, a za slatki dio pobrinut će se Suzana Kvesić.
7 Seas Restaurant & Bar na otoku Korčuli prepoznat je među lokalnim stanovništvom po konceptu visoke gastronomije naziva 7 Seas. Ovaj koncept označava upotrebu kvalitetnih lokalnih sastojaka i namirnica pri kreiranju jela, vrhunsku razinu usluge te sofisticirane kulinarske tehnike.
Chefovi Matija Bogdan i Hrvoje Zirojević su za goste osmislili zanimljiv jelovnik koji na jedinstven način sljubljuje znanja dva vrhunska chefa. Sastoji se od pet sljedova, a nakon pića dobrodošlice prve na red stižu tagliatelle od jadranske tune, pinjoli, prošek i komorač, zatim džem od rajčice, gel od fermentirane vode rajčice i kozice, tjestenina punjena raguom od jadranskih lignja i dimljeni grašak, file jelena, krumpir i odležani Parmigiano Reggiano. Naposljetku, za slatku rapsodiju predstavit će Suzana Kvesić sa Smokva-orah, desertom koji uključuje sljubljivanje više okusa, ricotta parfe, crumble od badema i cimeta, džem od smokve, karamela te parfe od oraha. Cijeli je menu praćen vrhunskim vinima iz vinarija Grošić i Antunović.
Posebnost ove večere u 7 Seas Restaurant & Baru jest naglasak na lokalnim namirnicama koje chefovi koriste u izradi svojih jela kako bi gosti imali priliku probati lokalnu hranu spravljenu na kreativan i zanimljiv način.
Mjesto na Aminess Wine&Gourmet Nightsu na Korčuli moguće je rezervirati na broj telefona +385 52 858 600 i to po cijeni od 80 eura za jednu osobu.
Komentari (2)
Hi everyone!