Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
12:15 pm

Slala učeniku slike u grudnjaku i gaćicama pa ga zavela i odvela u krevet. Sud ju je oslobodio

Piše N.M.

Nevjerojatna presuda iz Australije! Iako je 31-godišnja Monique Ooms na sudu u Melbourneu priznala da je iskoristila 16-godišnjeg učenika s kojim je imala odnose, sudac ju je pustio na slobodu, piše 9news.com, prenose 24 sata.

Mora samo odraditi tristo sati društveno-korisnog rada. Monique je plakala dok je sudac čitao presudu u slučaju u kojem je priznala da je kriva po sve četiri točke optužnice koja je uključivala i seksualni odnos s maloljetnikom.

Tužitelji su se žalili smatrajući kako je učiteljica morala dobiti zatvorsku kaznu jer je iskoristila svoju poziciju kako bi zadovoljila svoje potrebe nauštrb dječaka kojeg je izmanipulirala i zavela. No tročlano sudačko vijeće nije tako mislilo.

U obrazloženju presude naveli su kako zbog mentalnog stanja optužene nikako ne bi bilo dobro smjestiti je u zatvor te da će ovih tristo sati društveno-korisnog rada biti dovoljna kazna.

Cijeli slučaj je jako čudan, pogotovo kad se uzme u obzir da je obrana temeljila slučaj na tome da je Monique u vezu s učenikom ušla jer je bila depresivna što ne može zatrudnijeti. No na suđenju se pojavila – trudna.

Nije poznato tko je otac, ali suci taj detalj, čini se, uopće nisu uzeli u obzir. Obrana tvrdi kako su učiteljicu maltretirali kad se saznalo za vezu s učenikom te da je to jako utjecalo na njezino mentalno zdravlje.

Tužitelji su dokazali da je Monique prošle godine prva prišla 16-godišnjem učeniku koji je imao određenih privatnih problema.

Počela mu je slati fotografije u donjem rublju, a prvi put odnos su imali u srpnju prošle godine. Nakon toga počeli su se redovito sastajati pa su spavali kod nje u kući i u automobilu dok škola nije dobila anonimnu dojavu i sve proslijedila policiji.

Unatoč svim dokazima, sudačko vijeće nije pronašlo osnove za tvrdnje tužiteljstva kako je učiteljica predatorica, ali su rekli kako je odnos nje i učenika bio izuzetno neprimjeren.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)