Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
1:25 pm

VIDEO Kći Mikija Noplinga snimila singl i krenula u solo karijeru

Piše N.M.

Mika Štajner, kći poznatog splitskog glazbenika, producenta, redatelja i scenarista Mikija Noplinga, koji je sa svojim bendom Nopling do nedavno oduševljavao rock scenu, sada se odlučila na samostalnu glazbenu karijeru. Njezina prva pjesma ‘Krug’ rezultat je suradnje s ocem i majkom.

Mika je sama napisala tekst i glazbu za ‘Krug’, Miki je napravio aranžman, a njena majka Anđela režirala je spot za ovaj moderan pop singl. Ovom pjesmom Mika se predstavlja budućoj publici.

‘Da nisam počela raditi na vlastitim projektima vjerojatno bi poludjela jer sam morala svoje emotivno stanje negdje ispoljit. Ovo je prva u nizu od mojih pisama di sam izlila dušu i objasnila svoju osobnost, bar pokušala’, kaže Mika.

Pjesma ‘Krug’ nastala je, kaže, jer je bila van svog centra i pokušavala je pronaći sebe.

‘Nisan znala što želim, gdje mi je moja zvijezda vodilja i u svemu sam proživljavala konstantno iste dane, a shvatila sam da želim potpuno nešto drukčije živjet i biti.

Na lageru iman još 10-ak pisama koje će izlaziti svako malo. ‘Krug’ se tiče mojih nekih mentalnih dilemica i mrsko mi ovo je reći jer sam sa svakom pjesmom oduševljena, ali imam favorite koje jedva čekan da izađu’, govori Mika.

Raditi s ocem iznimno je zanimljivo, priznaje, s obzirom da im se ukusi u glazbi razlikuju i da naginju drugačijim žanrovima.

‘Suradnja s ocem je blagoslov i prokletstvo jer koliko se dobro razumijemo, toliko znan da on mene želi ‘ubit’ u nekim trenucima, a i ja njega, ha-ha-ha. Znam po pogledu koja je situacija.

Mislim da nam je najveći izazov balansirati da to bude rad, red i disciplina, a ne familijarno okupljanje, ali s druge strane, znam koliko sam sretnica zapravo što imam ove mogućnosti koje imam, tako da ne uziman to zdravo za gotovo’, priča Mika, a i Miki je sretan što mu je kći krenula njegovim stopama:

‘Od malena san prepoznava njen talent, a najviše me veselio njen dar pisanja, jer najveći oblik umjetnosti je autorstvo. Promatrajući je kao profesionalac ima sve potrebno da se bavi ovim poslom, jedina moja briga je hoće li imat dovoljno snage da izdrži sve što ovaj posao nosi sa sobom.’ priznaje nam Miki.

Suradnja s kćeri mu je, kaže nam, i laka i teška.

‘Laka po pitanju glazbe, a teška po pitanju di prestaje kompozitor i producent, a počinje otac i tu granicu možemo odrediti jedino zajedno i radimo na tome više manje uspješno, ha-ha-ha’, kaže nam splitski glazbenik Miki Nopling.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)