Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
2:00 pm

MANJKA NAM HUMORA? Imoćani se ne predaju!

Piše N.M.

Dobar odjek kod čitatelja prve zbirke pučkih anegdota Imotska zmija smija potaknula je pjesnika Ivana Bitangu Šujana da dvije godine kasnije objavi i drugi nastavak Imotska zmija smija II. u izdanju imotskog ogranka Matice hrvatske. I u ovoj je knjizi stotinjak novih anegdota i smješica koje je Šujan brižno zapisao od svojih brojnih subesjednika iz više mjesta Imotske krajine.

‘Veseli činjenica da nam u vrijeme svakodnevnih crnih vijesti pristižu i knjige humora i vedrine, tako potrebne za naše mentalno zdravlje i svjetlinu duše, kada se sve više troše tablete protiv depresije’, kažu nakladnici. 

Tako su u protekle tri godine zbirke mjesnih anegdota objavili Marijan Grbavac Mirić (Materin šudarić), Ivica Šušić (Anegdote od Imote), dr. Tihomir Bušić (Kratke priče i zgode iz Gorice) te uz ova dva Šujanova sveska Imota postaje nakladničko središte hrvatskoga humora.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)