Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
11:58 pm

RECEPT Lazanje s ricottom i špinatom

Piše N.M.

Ako se samo malo odmaknete od klasičnog recepta za lazanju, dobit ćete eksploziju okusa u obliku verzije s ricottom i špinatom. Za pripremu vam treba samo 25 minuta, a nakon 40 minuta pečenja, dobit ćete savršen okus novih vam omiljenih lazanja, piše Novi list.

Sastojci za 6 osoba:

  250 g tjestenine za lazanje
  0,5 l mlijeka
  50 g maslaca
  50 g brašna
  500 g očišćenog svježeg špinata
  350 g sira ricotta
  100 g naribanog parmezana
  200 g mozzarelle
  muškatni oraščić
  sol, papar

Priprema:

Za ovo jelo možete koristiti i lazanje koje se ne moraju prethodno kuhati.

Prvo pripremite umak bešamel. Na maslacu popržiti brašno, dodati toplo mlijeko, pustiti da zakuha i začiniti solju, paprom i muškatnim oraščićem. U duboku tavu staviti malo posoljene vode, staviti špinat, poklopiti i kuhati dok ne omekša.

Špinat dobro ocijediti rukama i narezati.

Tako pripremljen špinat pomiješati s ricottom, začiniti solju, paprom i muškatnim oraščićem.

Na dno namašćene posude za pečenje složiti red tjestenine, premazati smjesom od špinata, pokapati bešamelom, staviti malo mozzarelle narezane na ploške i posuti parmezanom.

Slagati dok ne potrošite sve sastojke. Posljednji red neka bude smjesa od špinata, mozzarelle, bešamela i parmezana.

Peći 30-ak minuta na 200 stupnjeva. Ako želite biti sigurni da će se tijesto skuhati, pecite 20-ak minuta prekriveno folijom, a onda još desetak bez folije.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)