Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
7:20 pm

RECEPT Umak od brusnica i vina

Piše M.K.

Gusti, bogati umak od brusnica i crnog vina zanimljiv je dodatak pečenjima, osobito ga voli divljač, a odlično ide i uz pohani sir. Vruć ili hladan može se poslužiti i uz deserte, od cheesecakea i teških kolača s tamnom čokoladom, do pjenica, krema, sladoleda i kolača na bazi vanilije kojima će dati viši smisao.

Za pripremu umaka od brusnica i vina trebate tek četiri sastojka – brusnice i vino, vodu i šećer. Umak se kuha dvadeset minuta, a spremljenog u hermetički zatvorenoj posudi možete ga držati u hladnjaku čitavu blagdansku sezonu i posluživati uz što god vam se sviđa, piše punkufer.

Umak od brusnica i vina – sastojci:

350 g svježih ili smrznutih brusnica

200 g šećera

250 ml vode

125 ml suhog crnog vina

Umak od brusnica i vina – priprema:

U velikom loncu pomiješajte sve sastojke i stavite kuhati. Povremeno promiješajte.

Kada umak zakuha, smanjite vatru i nastavite kuhati još 15 minuta, i dalje povremeno miješajući.

Prebacite umak u staklenu posudu. Malo ohladite, poklopite i stavite u hladnjak.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)