Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
1:54 pm

Šošić u obilasku županijskih investicija: ‘Ovih pet vrijedno je 26,53 milijuna eura’

Piše A. A.

Dožupan Ante Šošić izvijestio je kako je prateći, pomažući u izvršenju i vodeći županijske investicije proteklih tjedana i dana – pored pomaganja u pripremi proračuna Splitsko-dalmatinske županije za 2024. i protokolarnih obveza – obišao njih pet velikih u Cetinskoj krajini, Imotskoj krajini i kaštelanskoj zagori. Istaknuo je ujedno kako je potvrdio tezu da je županija – na čelu sa županom Blaženkom Bobanom, dožupanom Stipom Čogeljom i njime –  snažan pokretač i dionik razvoja navedenih područja. 

‘Paralelno s posjetima gradovima Vrlici, Trilju, općini Otok u Cetinskoj, obišao sam završenu županijsku investiciju LC 67030 Zelovo Sutina – duljine 900 metara, vrijednosti investicije 320 tisuća eura – i gradilište pretovarne stanice Sinj, vrijednosti investicije 2,75 milijuna eura.

U Imotskoj krajini obišao sam gradilište pretovarne stanice Zagvozd, investicije vrijedne 2,46 milijuna eura, i LC 67143 Gornji Rastovac – Donji Rastovac vrijednosti rekonstrukcije 400 tisuća eura. 

Što se kaštelanske zagore tiče, u pitanju je obilazak gradilišta regionalnog centra za gospodarenje otpadom, vrijednog 20,6 milijuna eura od čega se najveći dio kao i pretovarne stanice financira iz EU fondova’, naveo je. 

Napomenuo je kako je ukupna vrijednost navedenih investicija 26,53 milijuna eura, od čega je udio EU fondova 18,33 milijuna eura, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 4,65 milijuna eura i Splitsko-dalmatinske županije te njenih tvrtki i ustanova 3,55 milijuna eura. Stava je kako to pokazuje da se kvalitetnom uporabom EU fondova postižu značajni razvojni koraci i višestruko povećava investicijski obujam.

‘Sve navedene investicije isključivo su županijskog karaktera (nositelj) s čime se potvrđuje teza o Županiji kao snažnom investitoru, provoditelju ujednačenih regionalnih politika, jamcu ravnomjernog razvoja Splitsko-dalmatinske županije te skrbniku o potrebama stanovnika svih njenih područja.

Hvala svim dionicima koji sudjeluju ili su sudjelovali na provođenju označenih projekata, posebno Regionalnom centru čistog okoliša i Županijskoj upravi za ceste’, poručio je Šošić. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)