Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
8:16 am

Revolt u GK-u Lučac-Manuš zbog ukidanja parkirnih mjesta: ‘Ovo je nedopustivo’

Piše A. A.

Iz Gradskog kotara Lučac-Manuš upozorili su na novu štetu na račun tamošnjih stanara, i to nakon niza događanja na i oko gradilišta centra Small Mall. Negoduju, naime, zbog ukidanja parkirnih mjesta u Istarskoj ulici. 

‘Nakon što je kotar zbog zatvaranja vrha Riječke ulice ostao bez dva parking mjesta za osobe s invaliditetom, Grad je odlučio ‘iskupiti’ se tako što je na dijelu Istarske ulice u blizini gradilišta besplatna parking mjesta odlučio pretvoriti u parking za osobe s invaliditetom. 

Koliko god pozdravljamo odluku da se našim sugrađanima s invaliditetom omogući parking, nedopustivo nam je da se stanarima oduzima parking na cijelom potezu ulice pored velikog broja parking mjesta kojima u blizini upravlja gradska tvrtka Split parking’, istaknuli su u priopćenju koje su potpisali kao ‘većina kotarskog vijeća GK-a Lučac Manuš.’

Kao što je kod izgradnje objekata na Trsteniku, Lokvama ili Splitu 3 osiguran dio parking mjesta na drugim površinama, nadalje su naveli, ne bi bilo dobro da se stanari Manuša osjećaju kao građani trećeg reda. Tvrde kako nije pokazana ni najmanja želja da im se pomogne u prevladavanju teškoća izazvanih gradnjom.

‘Neka Grad pokaže svoju humanost ‘iz svog džepa’ i izađe u susret našim potrebitim sugrađanima tako što će od Split parkinga ‘posuditi’ osam parking mjesta, a ne da se to radi na štetu stanarima koji već muče muku s problemom parkiranja’, poručili su. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)