Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
12:43 pm

VIDEO ‘Da me voliš’, nova plesna pjesma mlade Dalmatinke, ‘vrišti’ energijom

Filomena Puljiz izbacila je novu pjesmu ‘Da me voliš’ koju je u samo tri dana pogledalo preko deset tisuća ljudi. Mladu Dalmatinku javnost je već upoznala, pjevala je prateće vokale u ‘Dalmatinu’, u bračnu luku su uz njezin glas uplovili Mate i Katarina Rimac, a svojedobno je svojim glasom očarala u showu ‘RTL Zvijezde’. Već je jedan plesni hit ‘Body’ očarao njenu publiku, a ovoga puta nam otkiva kakve su reakcije na novi uradak koji zvuči i izgleda svjetski.

– Reakcije publike, prijatelja i poznanika su bolje nego za ijednu pjesmu do sada. To me baš veseli, očito se ljudima stvarno svidjela i vide me u ovom stilu.

Možeš nam predstaviti suradnike…

– Samu pjesmu, tekst i glazbu radile smo Alma Cormier i ja, naša Hrvatica koja je trenutačno u Texasu. Nas dvije jako njegujemo taj RnB, MTV, hip-hop vibe iz 2000′, što se sve više vraća na vrata svjetske estrade. Domagoj Perišić, koji surađuje sa Severinom, Gibonnijem, Zdravkom Čolićem, je to sve upotpunio aranžmanom. Pjesma je bila zamišljena kao balada, inspirirala me jedna arapska pjesma. Onda sam naišla na nekakav remix i taj beat me očarao, a Domagoj je potom učinio svoju magiju.

U spotu smo vidjeli i impresivne plesne pokrete. Koliko ti je to bilo zahtjevno snimanje spota?

– Sam spot, to jest produkciju i režiju, radio je naš Solinjanin Mario Podrug i njegov Divisual. Rekla sam mu svoju viziju i plan, bila vrlo ustrajna i naporna, on je to prihvatio i bio odlučan da mi dao najbolje od sebe. U to su se onda uključile moje cure koje su plesale, Karla Radić i Petra Matenda, naše dvije mlade splitske plesačke nade. Napravile su koreografiju točno po mom guštu, a Gabrijela Bošnjak i Željka Jukić svojim plesnim znanjem upotpunile su ideju da spot ‘vrišti’ energijom.

Imaš li ranijeg iskustva s plesom?

– Bila sam u plesno-glazbeno-dramskom ansamblu Perlice GKM dugi niz godina, tu sam savladala baletne pokrete. Onda sam se dala u hip-hop, s mojim Lucijanom neki period odlazila u DNF klub. Latino i orijentalne plesove nekako već sam znala kao mala, sestra me učila plesati, pa sam kroz srednju školu išla na neke open classove latino plesova, a kod Željke Kačunić na heels classove. Kad sam došla na fakultet u Ameriku, uvijek sam prisustvovala plesnim radionicama.

Javnost te je upoznala sudjelovanjem u showu ‘RTL Zvijezde’. Koliko je to utjecalo na tvoju karijeru?

– Sudjelovanje u showu nije utjecalo na moju karijeru, nije mi donijelo nešto bitno, a ni uzelo. 

Studirala si u Americi. Kako to da si se odlučila za Berklee College of Music u Bostonu? Koliko ti je to značilo u nastavku karijere?

– Amerika je bila predivan period, dobila sam stipendiju za dva semestra i svakako sigurno idem ponovo. Berklee nudi više vrsta školovanja i načina kako da što više mladih imaju pristup Berkleeu. Lijepo je upoznati cijeli svijet na jednom mjestu, otvorilo mi je vidike za život.

Je li ti povratak u Hrvatsku teško pao ili ti je nedostajao rodni kraj?

– Povratak u Hrvatsku teško mi je pao jer se malo dogodio iznenada, ali isto mi je dom nedostajao, moji Runovići, moj Solin, kava na Rivi, naši ljudi, sve… Međutim, uskoro ću se ponovno vratiti. 

Ljubiteljica si duhovne glazbe i dalmatinske šansone, okušala si se u nekoliko glazbenih stilova. Koji je tvoj omiljeni?

– Dosta njegujem tu duhovnost, i na Berkleeu sam pjevala u raznim gospelima, a ovdje nastupam na crkvenim vjenčanjima. Krenulo je od vjenčanja Mate Rimca, odnosno Katinog poziva da dođem pjevati. U budućnosti bih voljela snimiti pjesmu koja će slaviti Boga, jer sva hvala i slava neka ide Njemu, na neki možda soul ili RnB vibe ha,ha. Volim razne stilove koje sam prethodno spomenula, jako volim arapske instrumente, ukratko volim eksperimentirati. 

Sljedeće neke pjesme čak će sadržavati španjolske fraze i riječi. Problem je što očito volim dosta različitih žanrova, tko god me poznaje zna da sam to sve ja. Od gušta ću zapjevati Doris Dragović, a onda otići u klub plesati na Voyaga i trap glazbu, a sebi doma pustiti Nelly, 2PAC i onda Mariu Casillas. Za one koji ne znaju, pjevala sam davno nekad i u operama, dok sam bila u dječjem zboru nastupala sam u operi Otello. Uz sve, vokalni trener mi je naša operna pjevačica Branka Pleština Stanić.

Kakvi su ti planovi za dalje?

– Planovi su izbaciti što više novih pjesama, imamo ih dosta što stoje u škafetinu, a jako nam se sviđaju. 

Ciljaš li na domaće tržište pjesmama?

– Ma, ciljam na sva živa tržišta. Da znam arapski, ciljala bih i na njihovo tržište. Nek’ me dragi Bog vodi – kroz osmjeh je zaključila pjevačica.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)