Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
7:30 pm

Sadržajan studeni u Domu mladih

Piše M.K.

Studeni u splitskom Domu mladih je uobičajeno prepun događanja, a kako bismo vam olakšali izbor, izdvojili smo nekoliko događanja koja nikako ne biste trebali propustiti. 

Sound art festivala ‘Ispod bine’ u organizaciji udruge Mavena – 36 njezinih čuda održat će se od 9. do 13. studenog u prostorima Doma mladih i ugostiti brojna zvučna imena kao što su: Marko Ciciliani, Radian, Roj Osa, I.M.Klif, Davor Gazde, Marija Mratinić, The Anti — Teleological Rock Combo, Audio Leakage Community, Kopaton Records.

Polovicom mjeseca ne propustite otvorenje izložbe Smetnje u prijemu slike: Transferi fotografije u dizajnu 1960 – 1990. Izložba će se otvoriti 16. studenoga u Galeriji MKC, a posvećena je odnosu fotografije i grafičkog dizajna u razdoblju od kasnih 1960-ih do kraja 1980-ih godina u Hrvatskoj te načinima kako čitanje tog odnosa produbljuje ne samo naše razumijevanje oba medija, nego i omogućuje specifičan uvid i razumijevanje vizualnih umjetnosti te medijske i popularne kulture u navedenom razdoblju. Upravo je grafički dizajn tada predstavljao svojevrstan most – medij – koji je prevladavao u našoj sredini ustaljene granice i ograničenja područja tzv. umjetničke, klupske, dokumentarne i novinske te amaterske fotografije.

Sutradan, 17. studenoga u 20 sati u Amfiteatru pogledajte plesnu predstavu ‘Salto animato’ Nastasje Štefančić Kralj i Filipe Bavčević.

Peto izdanje programa Noć cirkusa koji se održava diljem Europe imat će i svoje splitsko izdanje u Domu mladih u organizaciji udruge Cirkus Kolektiv. Od 17. do 19.11. čeka vas projekcija filma ‘Kraljičin utjecaj’, predstava ‘The Overcoats’ talijanskog cirkuskog umjetnika Davidea Perissutia te radionica fizičkog kazališta.

Cyan festival vizualne kulture tijekom dva dana 24. i 25. studenoga okupit će u Amfiteatru Doma mladih stručnjake iz područja arhitekture, animacije, wayfindinga grafičkog dizajna, fotografije, tipografije. 

Iz bogatog edukacijskog programa izdvajamo: Radionica produkcije pod vodstvom producenta Tibora Kesera (2. – 4.11.), radionica ‘Pisanje kao izvedba’ pod vodstvom Nine Gojić i Martine Tomić (5.11.), radionice društvenih plesova svaku nedjelju, radionica kazališne rasvjete (13. – 16.11.). radionica kolor korekcije (17. – 19.11.), uvod u akrobatiku – radionica plesne tehnike i partneringa (18.11.), predavanje Jurice Pavičića ‘Uvod u filmsku dramaturgiju i tehniku scenarija’ (21. i 22.11.). 

Ovo je samo dio onoga šta vas čeka do kraja studenoga. Cijeli program je dostupan na webu dom-mladih.org te na Facebook i Instagram profilima Doma mladih, a tu ćete naći i sve detalje o načinu prijave za sudjelovanje u edukacijskim programima.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)