Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
9:55 pm

RECEPT Čudo torta

Piše M.K.

Čudo torta s čokoladom i orasima nudi najbolji čokoladni okus koji možete zamisliti. Nudi savršeno izbalansirane okuse i predstavlja fantastičan čokoladni zalogaj, piše Recepttura.

Sastojci

Biskvit:

4 jaja

250 g šećera

12 žlica vode

50 g čokolade za kuhanje

240 g glatkog brašna

120 g mljevenih oraha

1 žlica crne kave

1 prašak za pecivo

Krema:

5 jaja

7 žlica šećera

120 g čokolade za kuhanje

250 g maslaca

Ukrašavanje:

mljeveni orasi

polovice oraha

Upute

Odvojiti žumanjke od bjelanjaka.

Bjelanjke ulupati u čvrsti snijeg i staviti sa strane.

Žumanjke umiješati sa šećerom, te pjenasto izraditi.

Zatim u smjesu žumanjaka uliti vodu te kratko izmiksati.

Otopiti čokoladu za kuhanje pa kad se prohladi sipati u žutu smjesu.

Sve opet izmiksati.

U jednu posudu pomiješati suhe sastojke: brašno, mljevene orahe, crnu kavu i prašak za pecivo.

Sipati ovu smjesu u smjesu s čokoladom vise puta i dobro izmiksati.

Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka u više puta i ručno ga pjenjačom sjediniti sa smjesom.

Kalup za torte promjera 26 centimetara namastiti i pobrašniti.

Sipati smjesu za biskvit i dobro je izravnati.

Biskvit se peče u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 35 minuta.

Nakon pečenja biskvit ohladiti na sobnu temperaturu.

Za kremu razbiti cijela jaja u posudi koja će ići na paru i dodati šećer.

Kratko mutiti ručno ili mikserom, pa prebaciti na paru.

Natrgati čokoladu te sve zajedno miješati na pari pola sata da se smjesa zgusne.

Nakon pola sata maknuti s vatre i ostaviti da se ohladi na sobnu temperaturu.

U posudi za miksanje pjenasto izraditi maslac sobne temperature, a zatim mu dodavati ohlađenu kremu.

Nakon svakog dodavanja kremu dobro izraditi mikserom.

Ohlađeni biskvit narezati na tri jednaka dijela. (meni je jedan dio bio veći pa sam odrezala višak.)

Kremu rasporediti na tri dijela.

Staviti prvi biskvit na podlogu, te ga namazati jednim slojem kreme.

Prekriti drugim biskvitom, pa ga namazati drugim slojem kreme.

Poklopiti s trećim biskvitom, te treći dio kreme (neka bude malo veći od prva dva dijela kreme) iskoristiti za završno omazivanje torte na vrhu i sa strane.

Tortu na vrhu ukrasiti mljevenim orasima i polovicama oraha.

Prije posluživanja tortu ohladiti minimalno 4 sata u frižideru, ili još bolje, preko noći.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)