Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Hrvatska
6:20 pm

Pijan vrijeđao policajce i skoro dobio 4000 eura kazne

Piše M.K.

Mladić (23) je uhićen u Ogulinu zbog reakcije na policijsko postupanje, a sve je počelo blizu terase ugostiteljskog objekta.

Prema presudi, sve se dogodilo u Ogulinu u Ulici Bernardina Frankopana 6, a mladić je uhićen i osuđen jer je narušavao javni red i mir, piše Danica.

‘Prilikom postupanja policijskih službenika radi sankcioniranja prekršaja iz Odluke o zabrani konzumiranja alkoholnih pića na javnim površinama grada Ogulina, vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike A. i P.

Nakon što mu je izdana zapovijed da prestane s narušavanjem javnog reda i mira, on se oglušio te je u jednom momentu podigao srednji prst desne ruke i pokazao ga policijskim službenicima koji su već bili u službenom vozilu.

Istovremeno je počeo i pljuvati prema službenom vozilu, nakon čega je uhićen u 00.55 sati, te doveden u službene prostorije PP Ogulin, a izvršenim alkotestiranjem utvrđena mu je koncentracija od 0,98 promila alkohola u organizmu’, ističe se u presudi.

Sutkinja ga je ovih dana kaznila maksimalnom novčanom kaznom od 100 eura plus 25 eura troškova postupka. No, kako je jedan dan proveo u policijskom pritvoru, od kazne mu se oduzima 40 eura. Kažnjen je zbog ‘omalovažavanja i vrijeđanja državnih organa, odnosno službenih osoba”’.

‘Prilikom izbora vrste prekršajne sankcije, sud se odlučio za maksimalnu novčanu kaznu za ovu vrstu prekršaja, pazeći na primjenu blažeg zakona (20 do 100 eura).

Nakon počinjenja prekršaja, naime, stupile su na snagu izmjene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira kojim je za taj prekršaj propisana novčana kazna od 700 do 4000 eura’, istaknula je sutkinja. Presuda je nepravomoćna.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)