Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
8:20 am

Masovni ubojica iz Mainea nađen mrtav, sam je sebi presudio

Robert Card, 40-godišnji instruktor za vatreno oružje, koji je prije dva dana u restoranu i kuglani u gradu Lewistonu u saveznoj državi Maine pobio 18 ljudi hicima iz jurišne puške, nađen je mrtav kraj rijeke Androscoggin, desetak milja od mjesta napada. Presudio je sam sebi.

Za njim je dva dana trajala velika potraga, okolna područja bila su blokirana, a građani su bili pozvani da se zaključaju u svoje domove i vlastima dojave svaku sumnjivu situaciju.

Tijelo Roberta Carda pronađeno je oko 7.45 sati navečer po lokalnom vremenu, a medije je o tome obavijestila guvernerka Mainea Janet Mills.

‘On više nije prijetnja nikome. Sada je vrijeme za liječenje. Sa završetkom ove potrage, znam da će policija nastaviti sa sveobuhvatnom istragom svih činjenica’, kazala je guvernerka Mills zahvalivši se svima koji su radili na slučaju za njihovu hrabrost i odlučnost.

U dva dana potrage, istražitelji su primili više od 530 dojava o mogućoj lokaciji Roberta Carda, a policija je pretpostavljala da ga neće naći živog, i to po oproštajnom pismu koje je ostavio.

Među žrtvama pokolja su i otac i njegov 14-godišnji sin ubijeni u kuglani.  Menadžer restorana je ubijen dok je s nožem pokušavao zaustaviti Carda u pokolju. Ubijen je i 34-godišnji menadžer kuglane, kao i tri gluhe osobe.

Card je bio narednik prve klase u rezervnoj armiji SAD-a. Prijavio se za službu 2002.,a. dodijeljen je trećoj bojni 304. pješadijske pukovnije u gradu Saco u Maineu.

Card je imao ozbiljnih psipsihičkih problema, a obitelj je otkrila da je u posljednje vrijeme čuo glasove koji su mu govorili strašne stvari. Pokušali su mu pomoći, ali stanje mu se rapidno pogoršalo.

‘Bio je uvjeren da su svi protiv njega’, kazala je supruga njegovog brata.

Iz vojnih krugova doznaje se da su Carda njegovi pretpostavljeni poslali ovog ljeta na psihijatrijski tretman zabrinuti njegovim prijetnjama i činjenicom da čuje glasove.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)