Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Hrvatska
3:13 pm

Hrebak pozvao na zajedništvo u Vukovaru: ‘Opasne su Penavine izjave’

Saborski zastupnik i predsjednik HSLS-a Dario Hrebak iz Splita je danas oštro iskritizirao istup vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave, optuživši ga za pokušaj političkog profitiranja na obilježavanju Dana sjećanja na Vukovar.  

Penava je, naime, jučer najavio kako će ovogodišnju Kolonu sjećanja predvoditi pripadnici HOS-a. Poručio je pritom svima koji imaju nešto protiv HOS-a da ne dolaze, uključujući u veleposlanike. Ujedno je predstavio plakat s natpisom ‘Vukovar, moj izbor i U dobru i u zlu’, s velikim slovom u. 

‘Vukovar je simbol zajedništva Hrvatske. Kako je rekao pokojni Siniša Glavašević, Vukovar smo svi mi. Domovinskim ratom Hrvatska je uspjela izvolijevati pobjedu, što je označilo slobodu govora, izvlačenje iz jednoumlja. ‘Ili ćete se slagati sa mnom ili ne trebate dolaziti u Vukovar, stoga, nije dobra poruka, već stvara podjele u ionako podijeljenom hrvatskom društvu. 

Zahvalni smo svim postrojbama Hrvatske vojske, koje su dale svoj doprinos u obrani zemlje. Ne trebamo nijednu posebno isticati jer su sve dale svoj obol. Ovaj grad ne smije nikada biti element predizbornih kampanja bilo koje stranke, pa tako ni Penavine stranke. Zalažem se za slobodu govora i iznošenje mišljenja, no ne i u Vukovaru. On treba biti mjesto pijeteta u kojem trebamo biti kako bismo zapalili svijeće. 

Iz mog je kuta posebno zabrinjavajuće što se nitko posebno nije osvrnuo na opasnu Penavinu izjavu o veleposlanicima koji smiju ili ne smiju doći. Osobito je to štetno u gospodarskom smislu za Hrvatsku koja ovisi o turizmu jer oni predstavljaju turiste koji nam stižu’, iznio je Hrebak. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)