Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
4:11 pm

Garac reizabran za predsjednika županijskog HSLS-a, Hrebak govorio o planovima za izbore

Županijski vijećnik Toni Garac danas je reizabran za predsjednika HSLS-a Splitsko-dalmatinske županije. Tom je prigodom poručio kako mu je čast voditi stranku kao i da je pun volje, želje i elana.

‘Najvažnije je za istaknuti da HSLS u županiji već sada priprema amandmane na novi proračun. U svom ćemo radu, iako oporbena stranka, i dalje biti konstruktivni i govoriti o problemima građana je to ono što ih najviše boli te se to od nas najviše očekuje’, istaknuo je. 

Na upit predstavnika medija osvrnuo se na aktualno razdvajanje upravnih odjela za prosvjetu te za kulturu, sport i tehničku kulturu, umjesto dosadašnjeg jednog objedinjenog odjela. Kazao je pritom kako nije zadovoljan što nije naveden broj zaposlenih u određenom upravnom odjelu u dokumentu koji je na javnom savjetovanju. 

‘Zalažem se za pravu sistematizaciju tada Splitsko-dalmatinske županije. Navedeno je prostor za potkusurivanje vladajuće većine. Pokazalo se da dokument koji je Domovinski pokret pustio u javnost, a koji je kasnije demantirao kao izmišljen zapravo nije izmišljen, već plod unutarnjih dogovora. Svjestan sam da politiku nosi izvršna vlast i da se partneru moraju dogovarati, ali pročelnike ne biramo na mandat, nego im dajemo ugovor o radu, što samo buja administraciju cijele županije’, obrazložio je. 

Predsjednik HSLS-a Split Hrvoje Bašić ukazao je na dobru suradnju s Tonijem Garcem na gradskoj i na županijskoj razini. U tom je kontekstu istaknuo kako nisu zadovoljni radom splitske Gradske uprave, štoviše kako je ona pravo razočaranje. 

‘Split je ponovno izgubio četiri godine. Zadužili smo grad kreditom dok na raspolaganju imamo milijarde iz europskih fondova, pri čemu vidimo da se ti novci ne troše, nego oročuju na banci. Ova politika Split vodi u sunovrat. Vjerujem da će za dvije godine aktualna vlast biti prošlost’, komentirao je Bašić. 

Dario Hrebak, saborski zastupnik i predsjednik HSLS-a, stigao je u Split kako bi pružio podršku novom vodstvu županijskog HSLS-a. Tom je prigodom kazao kako je već naveliko započela predizborna kampanja. 

‘Krenule su nervoze na predizbornoj sceni, neke su se stranke vrlo ozbiljno počele koristiti populizmom – što nije dobro za Hrvatsku.  Mi se kao stranka počinjemo pripremati; ne treba skrivati da smo u predizbornoj kampanji kao i da imamo ambicije. Ojačali smo u ove četiri godine, pogotovo u drugoj izbornoj jedinici. 

Vrlo je važno da u ovom turbulentnim vremenima uvidimo koliko je važna stabilnost zemlje. U ove četiri godine napravili su se pomaci u Hrvatskoj u gospodarskom smislu koje čak niti oporba ne može zanemariti. Postoji, naravno, i ono što mi moramo popraviti. Svakako, najvažnije da će HSLS pokazati sve što je napravio sudjelujući u izvršnoj vlasti – od implementacije transparentnosti na lokalnoj i nacionalnoj razini, preko reforme HGK-a koji je upravo na našu inicijativu smanjio broj zaposlenih sa 600 na 250, pa do gospodarskih reformi poput ukidanja prireza’, naglasio je Hrebak.

Na upit s kim će na izbore, uzvratio je kako je HSLS prije četiri godine bio znatno slabiji pa je to učinio s HDZ-om. No, naznačio je, stranka koja već u ovim trenucima ima odgovor na to pitanje nije ozbiljna. 

‘Moramo pronaći najbolji način za ostvariti svoj politički program. Početkom prosinca imamo sabor HSLS-a na kojem ćemo donijeti zajedničke politike. Normalan je put nakon toga odlučiti kako na izbore – s dosadašnjim partnerima ili samostalno’, obrazložio je. 

Ujedno je isključio suradnju s lijevim opcijama, opisavši tu mogućnost kao borbu za fotelje. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)