Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
9:16 am

Uragan Otis poharao Meksiko, najmanje 27 poginulih

Piše P. I.

Najmanje 27 ljudi je poginulo, a četiri osobe se vode kao nestale nakon što je uragan Otis stigao do Meksika, priopćile su lokalne vlasti. Naleti vjetra od 266 km/h čupali su sve pred sobom.

Oluja se pojačala prije nego što je pogodila Acapulco, gradić na moru u kojem živi više od milijun ljudi, izvijestio je Sky News. Deseci tisuća stanovnika, blokirani su u oštećenim domovima bez struje, a već više od dana čekaju pomoć.

Savezna tajnica za sigurnost Rosa Icela Rodríguez izvijestila je o 27 potvrđenih slučaja smrti i četiri nestanka tijekom jutarnjeg predsjedničkog brifinga.

Prema američkoj klimatskoj znanstvenici Andri Garner, dvostruko je veća vjerojatnost da će se atlantski uragani brzo pojačavati od manjih oluja do snažnih i katastrofalnih vremenskih sustava nego što je to ranije bio slučaj.

Predsjednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador rekao je da je razaranje bilo toliko ozbiljno da u pogođenom području nije ostao niti jedan stup dalekovoda.

Istaknuo je da su najveći teret Otisovog bijesa podnijeli mali poljoprivrednici kojima su usjeve kukuruza poharali nemilosrdni vjetar i kiša. Istaknuo je kako je hitna obnova vlasti u regiji od iznimne važnosti, prenosi Dnevnik.hr.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)