Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal

Splitski HSLS podnio pritužbu EK i povjereniku za okoliš EU zbog višemjesečnog onečišćenja zraka

Piše N.M.

Predsjednik splitskog HSLS-a, Hrvoje Bašić, poslao je pismenu pritužbu Europskoj komisiji kao i Povjereniku za okoliš Europske unije zbog nedjelovanja naših institucija po pitanju ugroze zdravlja građana i višemjesečnog onečišćenja zraka.

Split i okolica su već mjesecima izloženi po zdravlje opasnom onečišćenju zraka i otrovnom arsenu.

Obzirom da ni brojni prosvjedi građana nisu uspjeli potaknuti hrvatske institucije da zaštite naše zdravlje, naša ustavna prava i prava EU-a, kao građanin Splita, Hrvatske i EU, svojim imenom i prezimenom podnio sam Europskoj komisiji pritužbu zbog nepostupanja hrvatskih institucija te sam o istom obavjestio i povjerenika za okoliš Europske unije, Virginijusa Sinkevičiusa.

Nadležnost EU-a proteže se na sva područja politike zaštite okoliša, kao što su onečišćenje zraka i vode, gospodarenje otpadom i klimatske promjene.

U tom smislu tražio sam hitnu reakciju Europske komisije i pritisak na naše institucije, obzirom da su i posljednji nalazi Nastavnog zavoda za rujan pokazivali povećane razine otrovnog arsena u zraku.

Pa da vidimo. Ako neće naši, možda će ih EU ‘motivirati’. Sad čekamo odgovor Komisije!’, poručuje Bašić.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)