Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
2:41 pm

Splitski glazbenici prisjetili se velikog Zdenka Runjića: ‘Hvala zauvik’

Na današnji dan prije 19 godine preminuo je Zdenko Runjić, skladatelj koji je zadužio hrvatsku glazbu. Autor je nekih od najljepših pjesama u povijesti naše zabavne glazbe i većinu onih po kojima pamtimo Olivera Dragojevića. Glazbeni opus upotpunio je svojim skladbama i Terezi Kesoviji, Arsenu Dediću, Jasni Zlokić, Miši Kovaču, Doris Dragović, Josipi Lisac, Meri Cetinić, Goranu Karanu i brojnim drugim glazbenicima. 

– Hvala zauvik – kratko je uz zajedničku fotografiju danas napisao Goran Karan na svom Instagram profilu.

View this post on Instagram

A post shared by Goran Karan(official) (@goran_karan_official)

Meri Cetinić je na svom Facebook profilu podijelila svoj veliki hit ‘U prolazu’, a koji je skladao Runjić.

– Zdenko Runjić bio je jedinstven i hvala mu na svim lijepim pjesmama koje nam je ostavio. Dugo nije među nama, ali njegov opus ostaje trajno nama i budućim generacijama – jedan je od komentara ispod njezine objave.

Podsjetimo, ovaj svijet Runjić je napustio 27. listopada 2004.godine, samo dan nakon svog 62. rođendana. 

– Sretan ti 81. rođendan dragi moj Zdenko. Iako nisi fizički prisutan već 19 godina, za mene si još uvijek živ, življi danas možda nego ikada prije. U svoje ime, i ime svih onih koji te se ‘slučajno’ nikada ne sjete, a kruh si im dao koji još uvijek jedu, hvala ti od srca. Nikada te neću zaboraviti – napisao je jučer splitski glazbenik Ernest Pelaić.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)