Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
4:21 pm

Splićanin za razbojništvo s plastičnim pištoljem i plijenom od 1.600 kuna dobio sedam godina zatvora

Jure Zec, 32-godišnjak iz Splita, već više puta osuđivan, dobio je čak sedam godina zatvora za razbojništvo koje je u veljači 2019. počinio u trafici s plastičnim pištoljem. Uperio je pištolj u zaposlenicu i kazao joj da vadi pare. Ona mu je u strahu predala više novčanica u apoenima od po 10 i 20 kuna, sve skupa 1.600 kuna. Tražio je još, ali novca više nije bilo. 

Strogoj sankciji kumovala je višestruka osuđivanost okrivljenika. Tužiteljica Barbara Kraljević istaknula je kako je u posljednjih 12 godina Zec u šest navrata osuđen zbog kaznenih djela, od toga za četiri razbojništva. Izricane su mu bezuvjetne kazne zatvora i po više godina, no ništa nije pomoglo. Posebno otegotno je bilo to što je ovo kazneno djelo počinio svega mjesec dana nakon izlaska iz zatvora nakon što mu je odobren prekid izdržavanja kazne za razbojništvo. 

Zec je inače djelo priznao, no požalio se da je priznanje u policiji iznuđeno obećanjem da neće ići u istražni zatvor. Kazao je kako je u to doba konzumirao heroin i da je droga bila jača od njega. Kaže da je razbojništvo počinio drogiran i sada mu je žao zbog toga. U lošem je zdravstvenom stanju, čekaju ga četiri operacije. Nalazi se na izdržavanju trogodišnje zatvorske kazne zbog razbojništva.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)