Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
9:56 pm

MARKO LIVAJA: Pričao sam s Dolčekom, sve je shvatio, a drugo poluvrijeme smo bili loši, samo smo nabijali balune!

Piše D. F.

Marko Livaja svojim je golom iz jedanaesterca donio Hajduku tri boda protiv Slaven Belupa (1:0). 

– Mislim da smo prvo poluvrijeme bili agresivni, stvarali smo prilike, zasluženo smo poveli. Imali smo par dobrih šansi na lošem terenu. Ali, najbitnija je pobjeda. Znamo koliko smo puta ovdje gubili bodove. I sve to nakon ne baš bajne situacije zadnjih mjesec dana, mislim da nam je ova pobjeda dala mali mir. Imamo još dosta za raditi jer drugo poluvrijeme je bilo loše, moramo biti iskreni. Nabijali smo balune, mislim da prave momčadi tako ne igraju. Moramo igrati više napadački, prvo poluvrijeme nam mora biti vodilja. Bili smo agresivni i završili akcije s udarcima prema vratima – rekao je Livaja, a potom dodao:

– Trener voli da budem na balunu. Rekao mi je da se izvlačim kako bih otvarao krilima više prostora. Prvo poluvrijeme je to djelovalo dobro, ali poslije smo se previše vratili nazad i nije bilo tih prostora koje smo radili u prvom poluvremenu. 

Dolček je ušao pa izašao iz igre nakon 12 minuta. Jeste li popričali s njim? 

– Dolček je dobar momak, shvatio je on to odmah. Pitao je našeg team menadžera jesu li falili broj za zamjenu. Ali, skužio je što je bilo. Vidio je trener da stoper Slavena ide u špicu, htio je zatvoriti utakmicu. Iskreno, i bolje da je zatvorio jer kako smo djelovali drugo poluvrijeme možda bismo i primili gol u zadnjim minutama. Nismo ništa pokušavali prema naprijed. Najvažnije je da smo se vratili na prvo mjesto, bar na dan-dva, ako ne i duže. Imamo vremena za raditi. Nadam se da ćemo popraviti ofenzivni dio jer mislim kod prijašnjeg trenera to nije bilo dobro. Imali smo dosta razgovora oko toga. Nadam se da će momčad naučiti neke lekcije koje u prošlosti nismo naučili. Imali smo dosta prilika za iskoristiti, sve smo uprskali. Dugo je prvenstvo. Nadam se da iduću priliku kad nam se pruži nećemo uprskati.

Treći žuti karton, je li namjerno ili?

– Nisam se ‘čistio’. Pričali smo prije dva-tri tjedna, ali nitko nije ništa rekao da se očistim. Dogodilo se, iako mislim da nije bio žuti karton. Božić je ostavio nogu, stao meni na nogu, ja sam dodirnuo balun, ali dobro, nećemo sad o suđenju.

Slijedi kup utakmica u Pločama…

– Mislim da će biti lijepa atmosfera. Poznajemo trenera, znamo da se voli nadigravati. Idemo guštat, odraditi to rutinski da se nitko ne ozlijedi. Imamo jako puno utakmica u 20 dana. Nadam se da ćemo krenuti sa serijom pobjeda jer nam je to stvarno potrebno – zaključio je Livaja. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)