Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
9:30 pm

Europsko i svjetsko prvenstvo u boksu dogodine u Hrvatskoj!

Piše A. A.

Hrvatski boksački savez 2024. u Poreču bit će domaćin dvama velikim boksačkim natjecanjima. Na proljeće, od 2. travnja do 5. travnja, održat će se Europsko prvenstvo za mlađe seniore i mlađe seniorke a najesen, od 20. listopada do 6. studenog, Svjetsko prvenstvo za mlađe seniorke i mlađe seniore. 

Velik je to i odgovoran izazov kako za Hrvatski boksački savez tako i za Grad Poreč i Istarsku županiju jer Hrvatska će prvi put u boksačkoj povijesti u istoj godini ugostiti i europsko i svjetsko prvenstvo, dva najznačajnija natjecanja za sve mlađe seniorke i mlađe seniore.

Grad Poreč, koji se profilira kao najznačajnije sportsko središte Hrvatske, s velikim brojem natjecanja i kampova za vrhunske sportaše i rekreativce u brojnim sportovima tijekom cijele godine, time postaje i veliko boksačko središte Europe.

Podsjetimo, HBS i Poreč prošle 2022. godine organizirali su uspješno Europsko prvenstvo za seniore i seniorke do 22 godine. Zadovoljstvo svih sudionika i Europske boksačke federacije EUBC-a bili su temelj za dobivanje domaćinstava novih velikih boksačkih prvenstava.

U turističkom biseru Poreču također su više nego zadovoljni time što će u proljetnoj predsezoni i jesenskoj posezoni ugostiti veliki broj sportaša iz cijele Europe i svijeta. Oba natjecanja trajat će i po duže od dva tjedna.

Pripreme za oba velika događaja već su u punom jeku. Operativci u Uredu HBS-a – glavna tajnica Nikolina Jurić i voditelj odnosa s javnošću Mario Zorko – obišli su ovoga tjedna domaćine i objekte u Poreču namijenjene za smještaj i natjecanje najboljih mladih svjetskih i europskih boksača. Na Europskom prvenstvu mlađih seniora u travnju 2024. očekuje se do 800 sudionika iz 40-tak zemalja, na Svjetskom mlađeseniorskom prvenstvu više od 1000 sudionika iz 90-tak zemalja.

Jurić je održala sadržajne sastanke s gradonačelnikom Poreča Lorisom Peršurićem, s direktorom Turističke zajednice grada Poreča Nenadom Velenikom, predsjednikom Uprave Plave lagune d.d. Draganom Pujasom i najbližim suradnicima koji će u hotelima Plave lagune voditi organizaciju smještaja svih sudionika. S odgovornima je dogovorila potrebne detalje u porečkoj areni Žatiki u kojoj će se odvijati natjecanja na Svjetskom prvenstvu mlađih seniora i mlađih seniorki krajem listopada i početkom studenoga 2024. 

Arena Žatika ima svu potrebnu infrastrukturu za vrhunsku organizaciju Svjetskog prvenstva, uz glavnu arenu koja može primiti i 5000 gledatelja, ima sve potrebne manje dvorane i prostore. Europsko prvenstvo na proljeće 2024. održat će se u funkcionalnoj dvorani Intersport u porečkoj Zelenoj laguni neposredno uz hotele gdje će biti smješteni svi sudionici (kao i na Europskom prvenstvu 2022. za seniore i seniorke do 22 godine), priopćili su iz HBS-a. 

Uskoro će Poreč obići i vodstvo HBS-a s predsjednikom Hrvatskog boksačkog saveza Bonom Bošnjakom i čelnicima EUBC-a i IBA-e.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)