Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
1:19 pm

ENTER U SPLITU: Uskoro počinje najveća konferencija o obrazovanju i povezanim industrijama

Piše P. I.

Treće izdanje najveće multitematske obrazovne konferencije na ovim prostorima, održat će se u hotelu Radisson Blu u Splitu, od 2. do 4. studenoga.

Enter konferencija okupit će stručnjake iz Hrvatske i inozemstva kako bi razmijenili znanja i iskustva s ciljem unaprjeđenja odgojno-obrazovnog sustava, s naglaskom na rad s potencijalno darovitom i visokomotiviranom djecom i mladima.

Naziv ovogodišnje konferencije je √ENTER konferencija – Izazovi u radu s darovitima i visokomotiviranima, koja ujedno predstavlja i povratak korijenima ideje nastanka Centra izvrsnosti SDŽ. Cilj je okupiti suradnike, institucije i pojedince koji doprinose razvoju sustava podrške cjelovitom razvoju potencijalno darovite i visokomotivirane djece i mladih.

– Nakon dvije uspješne godine, odlučili smo organizirati konferenciju u trajanju od tri dana, na kojoj će sudjelovati eminentni stručnjaci iz područja obrazovanja i povezanih industrija. Drago nam je što ova konferencija ima edukacijsku i promocijsku ulogu za sve dionike odgojno-obrazovnog sustava koji sudjeluju u ostvarenju potencijala visokomotiviranih i potencijalno darovitih učenika. Ove godine, naglasak će biti na stečenom iskustvu u radu s darovitima i visokomotiviranima te na primjerima dobre prakse u Hrvatskoj i šire – kazao je Ivica Zelić, ravnatelj Centra izvrsnosti SDŽ.

Sudjelovanje na ovogodišnjoj √ENTER konferenciji moguće je isključivo uz pozivnicu organizatora. Pozivnice su poslane višegodišnjim suradnicima, mentorima u izvanškolskim i izvannastavnim programima Centra izvrsnosti, sudionicima projekata, koordinatorima T4, sudionicima projekata i edukacija te školama u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Razlog za ovakvu organizaciju je promjena lokacije i manjeg kapaciteta dvorana, a budući da je cilj razmjena primjera dobre prakse unaprjeđenja sustava rada s darovitima, prednost je dana dugogodišnjim suradnicima koji su svojim radom pokazali interes za ovu temu, poručili su iz Centra izvrsnosti SDŽ.

Cijeli program i raspored predavanja dostupan je na poveznici.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)