Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
2:16 pm

BARBIR: Ko na tvrdoj stini svoju povist piše, tom ne može ni’ko prošlost da izbriše

Piše N.M.

Dan oslobođenja Splita od fašista ove je godine bio poseban, jer je na štandaracu na Pjaci dodan i taj važan datum, 26. listopada 1944. Posebno nadahnut u svom govoru bio je nezavisni splitski gradski vijećnik, Damir Barbir, koji sjedi u Komisiji za imenovanje ulica, trgova i spomenika.

‘Tog dana, 16. 10. 1944. godine splitski i dalmatinski momci i cure oslobodili su Split od najveće tiranije ljudskog roda.Slobodna Dalmacija toga dana, imala je naslovnicu na kojoj je pisalo ‘Oslobođen je Split, ponos hrvatske Dalmacije. Ovo je točna na i pokušaja povijesnog revizionizma. 

Mi s ponosom moramo reći da smo uvijek bili na pravoj strani povijesti i da smo jedan slobodarski, pobjednički grad Split. Nakon kiše, uvijek dođe sunce. 

Malo je kasnije došlo ovo sunce nego što je trebalo doći, ali bolje da je došlo, nego da nije došlo. Ovom prigodom citirat ću poznatog kaštelanskog pjesnika Ivu Cvitića: ‘Ko na tvrdoj stini svoju povist piše, tom ne može ni’ko prošlost da izbriše’. I

z Smojinog slobodarskog grada, neka im je vječna slava i hvala!’, poručio je Barbir.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)