Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
3:22 pm

Zapela obnova kuće samohrane majke petero djece iz Škabrnje, fali novca

Andrijani Matijević iz Škabrnje – bolesnoj samohranoj majci petero maloljetne djece i udovici hrvatskog branitelja Vinka Matijevića, čija je teška životna situacija odjeknula nedavno u javnosti – još je uvijek potrebna pomoć. 

Vijest o neadekvatnim uvjetima u kojima ova obitelj živi pokrenula je lavinu dobrote. Mnogi su se odazvali pokrenutoj humanitarnoj akciji, no sredstva za obnovu obiteljske kuće i dalje su nedostatna. 

‘Radovi su počeli te su pritom otkriveni novi problemi. Majstori i vlasnici tvrtki koje ih izvode na sastanku su nam kazali da je potrebno puno ulaganja, od svega što su nabrojali zavrtjelo nam se u glavi. Kuća je u jako lošem stanju izvana i iznutra, što iziskuje dodatna financijska sredstva. 

Nakon skidanja gornjeg sloja zida – koji je bio jako mokar, pun vlage, gljivica i rupa – pojavila se vlaga i unutar zida. Pored građevinskih radova, obnove fasade, vodoinstalacija, u potpunosti je potrebno obnoviti kuhinju, dnevni boravak, sobe za djecu, kupaonicu, praktički treba krenuti od nule. Hitno je potrebno još novca kako bi se radovi mogli nastaviti i kako bi se dovršili u što kraćem roku, prije zime’, istaknuli su iz Hrvatske udruge za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima koja vodi akciju. 

Donacije za obitelj Matijević zaprimaju na računu: IBAN – HR4824020061101034912, primatelj – HUPŽNDS, svift/bic za uplate iz inozemstva – ESBCHR22, model – 00, poziv na broj – 73834063697-2023.

Koncem rujna predsjednik ove udruge predao je Andrijani Matijević novčani iznos od 44.510 eura te je dovezao kombi pun hrane, higijenskih potrepština, laptop, odjeću i obuću. Njeni predstavnici uputili su novi apel građanima da daju svoj doprinos u osiguravanju dostojanstvenog im života. 

‘Ova dječica zaslužuju pomoć svih nas. Školarci su i u školi su, unatoč teškim uvjetima i ismijavanju vršnjaka, itekako uspješni – imaju dobre ocjene i pohvale.  Gospođa Andrijana ne može raditi zato što sama brine o njima, od 2021. kada joj je preminuo suprug. Uz to ima nekoliko dijagnoza te pije lijekove koje mora nadoplatiti. 

Primaju pomoć Hrvatskog zavoda za socijalni rad koji je utvrdio njihove teške uvjete te naveo da im je pomoć žurno potrebna. Preporuku je dao i don Ivan Rončević, župnik u Škabrnji. Odazvali su se, nadalje, branitelji iz Dalmacije, među kojima i general Ante Gotovina, kao i brojni drugi dobri ljudi’, poručili su. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)