Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
9:59 pm

VIDEO ‘Lipa moja kći’ Mate Grgata

Piše N.M.

‘Lipa moja kći’ singl je kojim se jedan od naših najboljih tenora Mate Grgat predstavio na 26. Festivalu dalmatinske šansone u Šibeniku prije koji mjesec. Emotivna pjesma za koju glazbu potpisuje Ivica Badurina, tekst Frane Bilić i aranžman Dragan Brnas-Fudo dobila je i video u produkciji Karpo Medije, dok montažu i kolor potpisuje Marino Vrca. Pjesma je nagrađena za najbolji tekst 26. Festivala dalmatinske šansone u Šibeniku. Mate Grgat objasnio je pozadinu pjesme. 

‘Pjesma mi je već dugo poznata, no čekala je pravi trenutak da ju objavimo. Pjevao sam je na privatnim nastupima i ljudima je ostala u pamćenju kao jako emotivna. Nadam se da sam upravo tu emociju uspio prikazati kroz svoju interpretaciju pjesme’, istaknuo je Grgat te dodao: ‘Pjesmu smo čuli u trenutku kada je Ivica Badurina udavao svoju kćer. Bili smo u postavi klape Smrika koju je predstavljao g. Branimir Gudelj. Poslije nastupa pjesmu nam je g. Badurina poklonio. U dogovoru s klapom pripala mi je čast da pjesmu pokažem široj javnosti. Moram priznati da sam jako sretan što je upravo meni pripala čast da ju objavim kao singl’, zaključio je pjevač.

Mate Grgat već se etablirao kao pjevač snažnog i emotivnog vokala vrijednog pozornosti, a njegovi prošli singlovi zaplijenili su mnogo pažnje publike i struke. Glazba je njegova životna strast, a publika od njega uskoro može očekivati brojne novosti.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)