Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
11:21 am

DIREKT NA POLITIČKOJ SCENI Stranka Pametno za Split i Dalmaciju promijenila ime

Predstavnici stranke Pametno za Split i Dalmaciju predstavili su novo ime i vizualni identitet stranke koja se odlukom stranačke skupštine zove Direkt. Novi naziv i nove boje predstavljaju zaokret u formi, ali ne i političkom sadržaju, koji će ostati prepoznatljiv kao i do sada.

– O promjeni imena stranke razmišljali smo već neko vrijeme zato što nas je dio biračkog tijela nakon toliko godina i dalje povezivao s bivšom strankom i ljudima koji su dio nje. Što se političkog sadržaja tiče, tu neće biti velikih promjena. Nastavit ćemo se zalagati za zelene politike u svim sektorima, jednakost kroz podršku i zaštitu najslabijih društvenih skupina, solidarnost te poštivanje načela demokracije. Naziv Direkt odražava način našeg djelovanja, iskreno, bez zadrške i uljepšavanja govorit ćemo o problemima i direktno predlagati rješenja koja mogu unaprijediti život građana – kazala je Kristina Vidan, predsjednica stranke Direkt.

Dolazi velika izborna godina, u kojoj će stranke tražiti povjerenje birača na europskim i parlamentarnim izborima, a godinu nakon i na lokalnima, zbog čega će kvalitetan politički program biti od velikog značaja.

– U narednom periodu nastavit ćemo zagovarati zelene politike koje će nas učiniti otpornima na posljedice klimatskih promjena, odgovorno upravljanje javnim resursima kako bismo unaprijedili kvalitetu života svih građana, te snažniju cjeloživotnu podršku najranjivijim društvenim skupinama kao što smo to radili i do sada. Svjesni smo da je pred nama superizborna godina, no na koje ćemo izbore izaći i u kakvom sastavu, odlučit ćemo na Skupštini stranke – istaknula je Kristina Vidan.

Stranku će i u narednom periodu voditi poznata lica na političkoj sceni. Uz predsjednicu Kristinu Vidan tu su još i Jakov Prkić, koji je s Kristinom vijećnik u Županijskoj skupštini, a u užem vodstvu su i Lucija Grčić, Ante Renić, Branimir Urlić, Luiđa Ivanković i Sani Mardešić.

Na pitanje zašto bi birači glasali za Direkt, istaknuli su direktnost i dosljednost tijekom deset godina političkog djelovanja kojom su jasno pokazali kako im krajnji cilj nije  osobna politička pozicija, već borba za kvalitetniji život svih građana.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)