Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
10:27 am

Veterani Četvrte podržali HOS-ovce: Osuđujemo oštećenje spomenika, a one koju su to učinili trebalo bi osuditi za terorizam!

Piše P. I.

‘Ponukani najnovijim događajem, kukavičkim napadom na Republiku Hrvatsku, na njene simbole i obilježja pod kojima je stvorena država, pod kojima su ginuli naša braća i sestre, s punim pravom se pitamo – do kada ćemo trpjeti teror manjine nad većinom, do kada ćemo biti obilježeni kao nepoželjni u vlastitoj Domovini koju smo krvlju stvorili?!’, poručuju iz Udruge veterana 4. gardijske brigade nakon što je sa spomenika HOS-a u Ulici Ruđera Boškovića skinut natpis ‘Za dom spremni!’.

‘Najnoviji kukavički-zločinački čin, uništavanja spomenika IX bojne HOS-a u Ulici Ruđera Boškovića smatramo terorističkim činom ‘hrabrog domoljuba’ koji pod okriljem noći, maskiran, bez imalo srama ‘hrabro’ napada spomenik, sveti simbol postrojbe koja je u slobodu utkala 40 života, svojih prijatelja, braće i sestara. Taj i takve činove kao Udruga veterana 4.gardijske brigade najoštrije osuđujemo i pozivamo mjerodavne institucije da toga i takve ‘junake’ privedu te ih osude za terorizam, jer što je drugo, osim terorizma, napad na simbole i obilježja iz pobjedničkog Domovinskog rata?!’, navode iz Udruge veterana.

Pitaju se zbog čega se takve stvari rade pod okriljem noći, a ne po danu.

‘Vjerojatno iz razloga jer znaju da bi po danu dobili ono što ih pripada. Ovo nije prvi, a bojimo se ni zadnji put da se ovakve stvari događaju našim svetinjama. Stoga, molimo, apeliramo i zahtijevamo da mjerodavni ovakvim stvarima konačno stanu na kraj. Po svemu ispada da smo se s ‘Jugo-Srbima obračunali 90-ih godina a s ‘Jugo-Hrvatima“ tek trebamo. Draga braćo i sestre, prijatelji i suborci iz IX bojne HOS-a, imate našu punu podršku u zaštiti svog ratnog puta i uspomena na isti. Poštovani pripadnici HO-a, imate punu podršku Udruge veterana 4. gardijske brigade, da ustrajete na svom putu, u čuvanju uspomena na svoju postrojbu i sve one koji su dali najviše za slobodu – svoje živote’, zaključuju iz Udruge veterana 4. gardijske brigade.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)